Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös brassói aprópecsenye

Baconös brassói aprópecsenye
Baconös brassói aprópecsenye
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én nem szeretem azt a fajta Brassóit, amiben sült krumplit tálalnak pörkölttel. Számomra az igazi Brassói, ahogy édesanyám készíti mindig: ropogósra sütött krumpli, pirított húskockák, gazdagon pirított vöröshagymával és fokhagymával, pirított baconkockával megbolondítva. És ami nem hiányozhat belőle az a majoranna, ez adja meg a jellegzetes ízét. Igazi aprópecsenye, semmi szaft.

hozzávalók / 6 adag

Hús

Krumpli

Sütőzsiradék

Krumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a vöröshagymát, fokhagymát, húst.
  2. Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, félkész állapotban hozzátesszük a fokhagymát is, majd kiszedjük. Majd ezen az olajon megpirítjuk a baconszalonnát is, majd ezt is kiszedjük.
  3. A visszamaradt zsiradékra rátesszük a húskockákat, majd fehéredésig kevergetve sütjük. sózzuk, borsozzuk, rátesszük a majorannát, majd lefedve kisebb lángon sütjük. Később fedő nélkül pirosra pirítjuk, vigyázva, hogy ne száradjon ki.
  4. Mialatt sül a hús megpucoljuk a krumplit és kockázzuk. Ezután egy nagyobb lábasban olajat hevítünk, amiben a krumplikockákat sütjük ki. Mivel nagyobb mennyiségről van szó, én úgy szoktam, hogy mialatt sül egy adag krumpli, közben a következő adagot 6-7 percre beteszem a mikróba, majd utána a forró olajba, így jelentősen lerövidítve a sütési időt.
  5. Egy nagyobb tálban összekeverjük a húst, a hagymákat és a bacont. Erre tesszük rá az előzőleg papírtörlőre szedett sült krumplit. A végén az egészet alaposan összekeverjük.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 856
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brassói baconnel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

859
napraforgó olaj 3 ek
sertéshús 1 kg
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
bacon 25 dkg
majoranna 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 2 kg