Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös-hagymás túrófánk

Baconös-hagymás túrófánk
Baconös-hagymás túrófánk
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fánkot ilyen ízesítésben még nem kóstoltál!

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót elkeverjük a liszttel, a búzadarával és a tojással, sózzuk, borsozzuk, jól kikeverjük. Hűtőbe tesszük 15 percre.
  2. Közben a bacont zsírjára sütjük, hozzátesszük a finomra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Kivesszük a hűtőből a túrós masszát.
  3. A masszából diónyi gombócokat készítünk, és mindegyik közepére teszünk egy-egy tk. hagymás baconös tölteléket.
  4. Forró olajban oldalanként 2-3 percig sütjük, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük.
  5. A kaprot finomra vágjuk, a fokhagymát szintén. Összekeverjük a tejföllel, sózzuk, majd a fánkok mellé kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 340
elküldve: 7
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
kategória: fánk
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós túrófánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2018-08-05 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.08.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

946
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 15 dkg
búzadara 80 g
tojás 1 db
bacon 10 dkg
lila hagyma 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
kapor 1 csokor
fokhagyma 1 gerezd