Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös-juhtúrós-pálinkás szilva

Baconös-juhtúrós-pálinkás szilva
Baconös-juhtúrós-pálinkás szilva
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha épp nincs otthon kiürült szilvapálinka, áztassunk kimagozott aszalt szilvát szilvapálinkába egy éjszakára. Baráti beszélgetésekhez is kiváló, de én magamnak szoktam elkészíteni… 

hozzávalók / 1 adag

  • 10 dkg aszalt szilva (8-10 szem, ami az ágyas pálinka alján megmaradt vagy egy estére beáztatva szilvapálinkába)
  • 10 dkg juhtúró (vagy kecskesajt)
  • 5 szelet bacon
  • 2 dl olívaolaj (a sütéshez, ha serpenyőben készítjük el)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ágyas szilvapálinka alján megmaradó szilvát (ha másképp nem megy, egy kölcsönkért horgolótűvel) „kivarázsoljuk” az üvegből.
  2. Kétfelé nyitjuk, de nem vágjuk teljesen ketté. 1 kiskanálnyi juhtúrót (vagy kis kecskesajtot) belehelyezünk, és a szilvahúst ráhajtjuk.
  3. Baconnal áttekerjük, fogvájóval oldalról megtűzzük, és serpenyőben 0,5 dl olajon, vagy sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 525
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Pálinkaügynök

Mióta szakács: 2013.10.31.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
mikor: mindig
adag: 1 főre
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas

egyéb elnevezések

Boldog vég, pálinkába áztatott aszalt szilva baconbe tekerve, szalonnába göngyölt juhtúróval töltött aszalt szilva

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2381
aszalt szilva 10 dkg
juhtúró 10 dkg
bacon 5 szelet
olívaolaj 2 dl