Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös-karfiolos tészta

Baconös-karfiolos tészta
Baconös-karfiolos tészta
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy fej karfiolom volt itthon, köré találtam ki ezt a receptet. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, alaposan megmossuk, majd sós, forrásban lévő vízben majdnem puhára főzzük. Kb 10 perc. Eközben egy másik edényben (én ugyanebben főztem) megfőzzük a tésztát a leírás alapján.
  2. Míg a karfiol és a tészta fő, egy magasabb falú serpenyőben megsütjük a bacont. Mikor piros lesz, ráöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtokat és a mascarponét. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a keményítőt. Alaposan elkeverjük, és belereszeljük a füstölt sajtot. Pár percig kevergetve forraljuk, és amikor majdnem kész, hozzáadjuk a karfiolt.
  3. Ezzel is alaposan átkeverjük, majd a tésztára öntve tálaljuk. Fogyasztás előtt lehet még rá füstölt vagy sima sajtot reszelni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 959
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszó

Mióta szakács: 2017.09.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

krémsajtos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

905
bacon 25 dkg
mascarpone 25 dkg
tömlős krémsajt 20 dkg
2 kávéskanál
fehér bors 2 csipet
füstölt sajt 10 dkg
étkezési keményítő 2 evőkanál
főzőtejszín 500 ml
kagylótészta 50 dkg
karfiol 1 közepes db