Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconos kifli

Baconos kifli
Baconos kifli
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a Príma Konyha októberi számában találtam. Igaz kicsit változtattam rajta, recept bacon helyett sajtot írt, de pont nem volt itthon sajt, ezért tettem bele a szalonnát.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Én egyből dupla adagot készítettem és így, sajnos nem lett elég a szalonna ezért gyorsan fel kellett találnom magam, így a megmaradt sós margarinba párizsit reszeltem, amit jól összekevertem és ezzel kentem meg a tésztát, nagyon finom lett.
Aztán született egy lekváros verzió is.
Akár sós, akár  édes töltelékkel készítjük, nagyon finom lesz a végeredmény. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy nagyobb pohárba morzsoljuk. A cukrot rászórjuk, a langyos tejet ráöntjük. Meleg helyen kb. 15 percre félretesszük, hogy az élesztő fölfuthasson benne.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd a fölfuttatott élesztővel, az olajjal, a többi langyos tejjel és a tojással inkább lágy, mintsem kemény tésztát dagasztunk belőle. Nem kell keleszteni, így enyhén lisztezett gyúrólapon kissé kisodorjuk, és 9 egyenlő részre vágjuk. Egyenként kicsit meggömbölygetjük.
  3. A puha (szobahőmérsékletű) margarint előszőr magában, majd a sóval ízesítve keverjük habosra.
  4. Egy tésztacipót vékonyra, kerekre ellapítunk. Sós margarinnal vékonyan megkenjük, majd rátesszük a vékony baconlapokat. Kerekre nyújtunk egy másik tésztacipót is, szépen a már megkent lapra illesztjük. Margarinnal ezt is megkenjük, majd a harmadik kerekre nyújtott tésztát ráfektetjük. 
  5. Ezután 8 -16 cikkre vágjuk, mint egy tortát, attól függően, mekkora kifliket szeretnénk. Egyenként a csúcsok felé minél több csavarással föltekerjük, majd tepsibe rakjuk.
  6. Ugyanígy, hármasával rétegezve a tésztákat elkészítjük a többi kiflit is.
  7. Felvert tojással lekenjük.
  8. Előmelegített sütőben, 200 fokon vagy légkeveréses sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, a nagyságától függően.
  9. Amikor kész, a tepsiben hagyjuk még egy ideig, hogy a kisült zsiradékot magába szívhassa, így még puhább lesz.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 34 979
elküldve: 11
receptkönyvben: 686
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

baconnel töltött kiflik, baconos kelt-kiflik

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eniko83
eniko83 Thu, 2014-02-27 14:03

Fantasztikus recept! Párom szinte hetente kéri, sosem unja meg, még be is segit, csak csináljam meg :) KÖSZI!!!!!

claumio
sauer.kirsche / claumio Thu, 2013-04-25 16:17

Fantasztikus recept, köszönet érte. :) én fél adaggal kezdtem és pici kifliket csináltam, hát, kevésnek bizonyult.

Lini94
Lini / Lini94 Wed, 2012-09-19 11:32

Véleményed szerint készíthető rozsliszttel, esetleg keverve finomliszttel?
Köszi: Lini

Dorka
Dorka / Dorka Wed, 2012-09-19 16:53

Kedves Lini!
Szerintem nyugodtan elkészítheted rozslisztből. Biztos finom lesz azzal is. Üdv: Dorka

sonce85
Sonce / sonce85 Tue, 2012-05-08 10:27

Hú ez a recept nagyon tuti!!!Megcsináltam és nagyon finom lett,mindenkinek ízlett,még másnap is nagyon finom pihe-puha volt :-) megfogom csinálni édesen is :-)

Köszi a receptet!!

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2012-05-08 11:36

Kedves Sonce!
Nagyon szivesen! Örülök ,hogy ízlett! Üdv:Dorka

Nyuma
Nyuma Sun, 2011-11-27 12:08

Kedves Dorka.

Ma megsütöttem a kifliket, csináltam vajas-sajtosat és vajas- baconöst , isteni finom lett, ezentúl csak ezt a tésztát használom mind a sós, mind az édes kiflikhez. Köszi a receptet.

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2011-11-27 15:43

Kedves Nyuma!
Nagyon szívesen , és örülök,hogy ízlett! Üdv: Dorka

hacka
hacka Tue, 2011-11-08 14:44

Sziasztok!
Köszi a receptet.Megcsináltam nagyon finom még 2-3 nap múlva is puha.(Kipróbáltam két darabbal).Végre megvan az a kifli recept ami az igazi tekert kiflié.Már kipróbáltam sokfélét,de mindegyik olyan kemény volt ami nem igazán buzdított folytatásra. Gondoltam még ezt az egyet kipróbálom. Bejött a család imádja.

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2011-11-08 14:59

Szia Hacka!
Szivesen , nagyon örülök neki ,hogy tetszik a receptem! Üdv: Neked és a Családnak! Dorka

clippy_spi
clippy_spi Wed, 2011-09-28 21:53

Sziasztok, köszi a receptet, már sokadszorra készítettem el de most kicsit csavartam rajta, írtad, hogy lehet variálni a töltelékkel, nos én másfélszeres adagot gyúrtam be, baconból kb 45 dkg aprítottam fel ez ment a sós vajas alsórészre, a felsőre kb hasonló mennyiségű párizsit vágtam össze amit 2 tubus natúr ömlesztettsajtal és egy kis pohár joghurtal kevertem össze (elöbb a krémsajtot a joghurtal jól kikevertem így elég képlékeny lett és utána tettem bele a párizsit) ez ment vaj nélkül a felső részre, a párom és a két lányom nem győzték enni, 3 tepsivel lett de 2 nap alatt elfogyott.. még egy apróság.. ha ekkora mennyiséget süt az ember akkor, hogy felszívja a kisült vajat, és haladjon az ember legalább 3 tepsi kell :D:D csak az utolsó adagot tudom hagyni, hogy felszívja a kisült vajat:) de ettől függetlenül tényleg nagyon finom:)

Dorka
Dorka / Dorka Thu, 2011-09-29 12:08

Szia clippy-spi!

Örülök,hogy Nektek is ízlett! Amit leírtál biztosan kifogom próbálni! Üdv: Dorka

Meow
Meow Sun, 2011-07-31 05:27

Elég rutinos sütő vagyok, de az előkészítési idő jóval több, mint 30 perc.. Ha már csak azt nézem, hogy ki kell nyújtani és feltekerni, stb.
Nekivágtam, hogy egy óra alatt kész... 2 óra múlva sült ki a második tepsi és még maradt egy adag sütni.
Íze nagyon finom. Jó kis tészta, jól lehet variálni a töltelékeket bele, akár édeset is, de nekem nem lesz ilyen szép szabályos kiflim. Lehet kicsit túl lágy lett a tésztám és azért nem sikerült szabályosan felcsavarni, de az íze kárpótolta a formáját. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-17 16:02

Szia! Eloszoris koszi a receptet.En bacon-el, sajttal es szezammaggal keszitettem. Nagyon bejott mindenkinek. Szuleimnek es 2 ocsemnek keszitettem. Nagyon finom lett!

Dorka
Dorka / Dorka Wed, 2010-11-17 17:50

Szia Klaudia!

Nagyon szivesen , örülök,hogy nektek is ízlett! Üdv: Dorka

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-09 18:26

Kedves Dorka!
Nagyon köszönöm ezt a nagyon jó receptet! Egy nagyobb társaság érkezett hozzánk (13 fő) és gondoltam ezzel lepem meg őket. Már napokkal korábban elkészítettem a kifliket és betettem a fagyasztóba őket. Sütés napján kiengedtek, így sem lettek rosszak (nem mindegyik engedett ki teljesen és úgy tettem be a sütőbe), de a hétvégén fagyasztás nélkül próbálom.
Nálunk legnagyobb sikere a kakaósnak volt (margarin, cukor, kakaópor), de a dupla adag parizeres és sajtos változatból sem marad egy morzsa sem. :-)
Szóval remek recept, és gyorsan elkészül, ha már belejön az ember.

Dorka
Dorka / Dorka Wed, 2010-11-10 08:11

Kedves Rosyposy!

Nagyon szivesen , igazán örülök,hogy mindenkinek ízlett és ,hogy egy morzsát sem hagytatok!! :D
Én kakaósat úgy készítettem belőle,hogy a tésztát megkentem margarin + baracklekvár keverékével és úgy szórtam meg kakaóporral , finom lett!
Üdv: Dorka

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-26 10:34

Ezzel a rétegezéssel nagyon finom lehet, nagy ötlet! Hétvégén megcsinálom.
Próbáld ki a tölteléknél tejföl helyett krémsajttal. A hatás nem marad el!
Üdv
Kosoma

Dorka
Dorka / Dorka Tue, 2010-10-26 14:45

Kedves Kosoma!

Biztosan kifogom próbálni a krémsajttal is.
Neked pedig jó sütkérezést a hétvégére! Üdv: Dorka

787
élesztő 5 dkg
cukor 2 csipet
tej 3 dl
finomliszt 70 dkg
napraforgó olaj 1 dl
tojás 1 db
margarin 25 dkg
1 ek
bacon 20 dkg
tojás 1 db