Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös-parmezános kelbimbó

Baconös-parmezános kelbimbó
Baconös-parmezános kelbimbó
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi nagyon szeretjük a kelbimbót, ez az étel kiváló egytálétel vagy köret valami finom husihoz. Kelbimbó helyett lehet brokkolit vagy karfiolt is használni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztított kelbimbót az ételízesítővel, bő vízben előfőzzük 15 perc alatt. Közben a bacont felcsíkozzuk, a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és egy tálat kivajazunk, majd megszórhatjuk kevés zsemlemorzsával.
  3. A baconcsíkokat kevés olajon jól megpirítjuk egy nagy serpenyőben, hozzáadjuk a fokhagymát és a leszűrt, előfőzött kelbimbót, majd felöntjük a tejszínnel és hozzáreszeljük a parmezán 2/3-át, és az egészet jól összeforraljuk. Ízesítjük sóval (óvatosan) és borssal.
  4. Mikor kezd egy kicsit sűrűsödni a tejszín, átöntjük a kivajazott tálba, rászórjuk a maradék reszelt parmezánt és betesszük a sütőbe 20-25 percre, amíg szépen megpirul a teteje.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 31 679
elküldve: 16
receptkönyvben: 492
elkészítve: 42/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztike

Mióta szakács: 2012.03.16.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos kelbimbó, szalonnás-sajtos kelbimbó, sajtos kelbimbó csőben sütve

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csereznye
csereznye Wed, 2016-12-28 11:22

Már sokszor megcsináltam a kedvencem lett. De a barátnőim is ezt kérik ha jönnek... :-)

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2015-12-23 15:46

Nagyon finom volt. Tényleg hús nélkül is megállná a helyét. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

Agata
Agata Sat, 2015-11-14 16:11

Csak most találtam rá erre a receptre, elkészítettem. Ez minden várakozásomat felülmúlta!!! Nagyon finom lett, többször lesz az étlapon!
Köszönöm :)

Mimosa
Mimosa / Mimosa Sun, 2014-07-20 12:23

Tényleg jó! Már harmadszor csinálom. Kipróbáltam brokkolival is, úgy is finom, de kelbimbóval nekünk jobban bejött. Ja, és dupla mennyiségű fokhagymát is "elbír", ha szereted az ízét. :-) Köszi a receptet.

drszoszi80
drszoszi80 Fri, 2014-02-07 16:20

Én tettem hozzá 2 db felkarikázott póré hagymát pluszban!!! Nem rontotta el, sőt!!!!

Titatrilla
Titalilla / Titatrilla Sun, 2014-01-26 15:49

Én brokkolival csináltam. Szalonna nem volt itthon és más sajtot tettem bele de nagyon finom lett! :)

495
kelbimbó 1 kg
bacon 15 dkg
fokhagyma 5 gerezd
főzőtejszín 5 dl
parmezán sajt 5 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek