Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconos roll

Baconos roll
Baconos roll
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hústekercs készítésének ötlete egy angol gasztronómiai magazint lapozgatva jött: egy karácsonyi receptet futottam át, melyben ugyan az édeskés íz dominált inkább (a húst gesztenyével, almával és vörösáfonyával ízesítették). A karácsony elmúlásával a kedvem is elment ettől az ízkombinációtól, így aktuális hangulatomra igazítottam az alapelgondolást. Főfogásként melegen, rizzsel körítve, hideg előételként pedig egy kis szelet barna kenyérrel kínáljuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst húsdarálón kétszer átdaráljuk, majd nagyobb tálba tesszük. Az apróra vágott vöröshagymát olívaolajon megpároljuk, és a megtisztított, szintén apró kockákra vágott gombát dinszteljük a hagymás olajon.
  2. Hozzákeverjük a ledarált húshoz a hagymás-gombás egyveleget, a kis darabokra vágott szárított sonkát, petrezselymet és a fél tojást. Alaposan összekeverjük, sóval, borssak ízesítjük.
  3. Fél méter hosszú alufóliadarab középső részét (minden irányban a széleken 3 cm-t elhagyva) a puha vajjal bekenjük. Hosszanti irányban elkezdjük a baconszeleteket egymás mellé, a vajas fóliára lefektetni. Inkább fedjék egymást, mintsem hézag legyen közöttük, hisz ez alkotja majd a végén a külső borítást a hústöltelék körül. Ha már kb. 8-10 szeletet lefektettünk egymás mellé, a fólia széléhez kell érnünk. A maradék baconszeleteket félbevágjuk, és a fele hosszúságúakat tesszük le folytatólagosan az előző sor alá.
  4. Ezután a tölteléket egyenletesen elosztjuk, és szétsimítjuk a baconszeleteken, majd a közepén mintegy csíkot alkotva, belenyomkodjuk a húsos masszába az apró darabokra vágott mozzarella golyókat.
  5. A fólia segítségével az egészet feltekerjük, egy hengert kapunk, jól beletekerjük az alufóliába, és 190 ºC-ra előmelegített sütőben, légkeverésen 45 percig sütjük. (A sütőrácsra helyezzük, alá pedig alufóliával kibélelt tepsit helyezünk, hogy az esetlegesen kifolyó húslevet felfogja.)
  6. A 45 perc leteltével, óvatosan kivesszük a tekercset a sütőből, kibugyoláljuk az alufólfóliából, és a húslevet leöntve, a tepsire helyezzük, visszatoljuk a sütőbe. Időnként megforgatva, kb. 20-25 perc alatt megpirítjuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 155 972
elküldve: 28
receptkönyvben: 2 036
elkészítve: 61/74
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Baconos tekercs, fasírt tekercs baconnal

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bejja
bejja Mon, 2013-12-30 19:26

Aranyos vagy timbor köszi, sokat segítettél :)

timbor
timbor Mon, 2013-12-30 18:19

Vétek a szüzet ledarálni!!!!! Teljesen jó a comb vagy a soványabb lapocka...

bejja
bejja Fri, 2013-12-27 21:01

Ha megszakadok se értem, hogy kell lefektetni a bacont.
8-10 szeletet egymás mellé, a többit elvágva ALÁ ???

timbor
timbor Mon, 2013-12-30 18:22

Mit nem értesz azon ,hogy folytatólagosan ?????Gyakori vendég lehetsz a konyhába..

bejja
bejja Mon, 2013-12-30 19:27

Aranyos vagy timbor, köszi, sokat segítettél :)

igazcsilla
igazcsilla Tue, 2013-12-31 14:18

Teljesen igazad van én sem értem a bacon lerakását, de sebaj majd csak kisül belőle valami. Most raktam a sütőbe, kiváncsi vagyok, hogy sikerül. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2013-03-18 10:01

A fél tojás szerintem vicces ....nincs olyan étel amelyikbe ha kell tojás meg kell felezni ...s biztos vagyok benne, hogy nyugodtan bele lehet tenni egy egész tojást ... ezen biztos nem mulik az étel sikere

zsuzskabébi
zsuzskabébi Thu, 2013-02-28 13:25

Szia Petra!
Gratula a sok cuccos recepthez, most viszont egy apró hibát jelzek: a portobello gombás link egy gomba alakú süteményre visz :)
Zsu

petra
Petra / petra Thu, 2013-02-28 14:14

Szia Zsu,
Köszönöm, hogy szóltál, javítottam is a linket!
Üdv
Petra

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2012-03-19 10:23

Szia!

Köszönöm a receptet,nagyon jó lett! A nővéremék jöttek át hozzánk,nagyon ízlett nekik is! Elkérte a receptet :-)

Adri!

Csongi
Csongi Wed, 2011-11-16 12:12

Szia! Az eredeti gesztenyés-almás-vörösáfonyás variáció elkészítését leírnád? Szeretném elkészíteni karácsonyra. Előre is köszönöm.

petra
Petra / petra Wed, 2011-11-16 16:29

szia, 4 évvel ezelőtt nézegettem az említett újságot, úgyhogy pontosan sajnos nem emlékszem. Gondolom a főtt, vagy puhára sült gesztenyét bele kell keverni a húsos masszába, a lereszelt alma, és némi aszalt vörösáfonya kíséretében (a petrezselyem, sajt, sonka, gomba helyett).
Remélem jól sikerül majd!
Petra

Csongi
Csongi Wed, 2011-11-16 18:13

Köszönöm szépen, majd karácsony után beszámolok róla milyen lett.

tenger
tenger / tenger Wed, 2011-03-23 16:40

Már megcsináltam korábban és..hmm...

Holnap bulira készítem...Talán ha a sárgarépát előpárolt csíkokban... a mini mozarellákat félben-egészben...(jó, a zöld spárga eszembe jutott, de kár beléjük..:-) )...
Szóval szuper recept? köszönöm!

focze973
focze973 Mon, 2010-12-27 12:04

A mozarella golyók helyett,rakhatunk bele egész főtt tojásokat is,szépen mutat felvágáskor!

senilla
senilla Mon, 2010-04-19 13:40

Szeretem az újdonságokat kipróbálni, a fiúk (férjem és az immáron 18 éves fiam) is jobban szeretik ha változatosan főzők. Ez a roll telitalálat volt még úgy is, hogy darált pulykahússal, gépsonkával, edámival és egyszerű champion gombával készült el. Köszönet érte!

Haynal1
Haynal1 Tue, 2010-03-09 10:03

Ez a husi a mai napi ebédünk, nagyon finom lett.
Én beletettem egy egész tojást, ill. kicsit több gombát, mert annyi volt.
Alufóliával betekertem, s tupperes szilikonformában sütöttem meg.
Köszi a receptet.

Szeva50
Szeva / Szeva50 Mon, 2010-02-01 00:24

Az alap ötletet innen vettem, de némi változtatást tettem. A bacont nem sorba, hanem szőttesként keresztbe-hosszába fűztem. Tettem bele reszelt sárgarépát is. Nagyon jól néz ki a kockás köpenyben. Hidegen ettük a maradékot, isteni volt.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-23 18:53

Én ma megcsináltam:-)) Nagyon finom! Nem nehéz elkészíteni sem.

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Mon, 2009-10-05 20:12

na, ez megint egy klassz étel lehet. remélem meg tudom majd csinálni. kevés az időm, de imádom az új recepteket.

petra
Petra / petra Thu, 2009-04-16 09:00

Nem, nyersen kell valahogy "szétügyeskedni" (fele menjen bele a fehérjéből és fele a sárgájából).
Egyébként, ha nem túl nagy a tojás, nyugodtan bele lehet tenni az egészet is:-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-04-16 08:47

A 1/2 tojás az milyen? Meg kell főzni és úgy elfelezni?

579
sertésszűz 450 g
vöröshagyma 1 közepes fej
serrano sonka 50 g
portobello gomba 5 db
mozzarella 10 dkg
tojás 0.5 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 15 szelet
vaj 2 dkg
olívaolaj 1 ek