Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös sajtos ravioli

Baconös sajtos ravioli
Baconös sajtos ravioli
23 perc / előkészület: 20 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Új tésztanyújtó gépem raviolit is készít. A prototípus még nem tökéletes, mert lehetne ducibb is, de majd begyakorlom. Eddig még csak kézzel töltöttem raviolit. Mivel láttam, hogy evvel csak kevesebb töltelék megy bele (eredetileg sült kacsamellet terveztem beletölteni), - gondoltam egyet, és valami igazi ütős, aromás tölteléket akartam, ...és az lett. Még a fiam is csak úgy falta, pedig ő gyakran tüntet a házi tészta ellen, ki tudja miért.

hozzávalók / 2 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Vízforralóban felforrósítjuk a vizet, s abból egy kanálnyit kis tálba teszünk, a sáfrányszálakat beleszórjuk. Mire kihűl, szépen kioldódik a színe, illata.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük legalább fél órát.
  3. A pihentetett tésztát lisztbe forgatjuk, majd 6-8-szor átnyújtjuk a gépen, vagy akár kézzel is.
  4. A tésztából vékony lapokat nyújtunk. Ha van gépünk, akkor két lap közé téve a tölteléket a gép megformázza, lezárja a kis tasakokat, bennük a töltelékkel.
  5. Gép nélkül is gyorsan készíthetünk raviolit. A tésztacsíkra kis kupacokban egymástól 3-4 cm-re rakjuk a tölteléket. Nagyon kicsit vizes ecsettel körbekenjük, majd egy másik tésztalapot hajtunk rá, amit rányomkodunk, és derelyevágóval kockákat vágunk belőle.

Töltelék

  1. 5 dkg sajtot és 5 dkg bacont késes aprítóban apróra darálunk. Evvel töltjük meg a tésztát.
  2. A megtöltött tésztát bő, forró, sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, olívaolajos forró serpenyőbe szedjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 10 961
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sáfrányos vízben főtt ravioli, ravioli sajtos baconös

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

514
rétesliszt 13 dkg
tojás 1 db
víz 1 evőkanál
olívaolaj 1 teáskanál
sáfrány 12 szál
bacon 5 dkg
cheddar sajt 5 dkg