Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös sült csirkemell párolt zöldségkörettel

Baconös sült csirkemell párolt zöldségkörettel
Baconös sült csirkemell párolt zöldségkörettel
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mai nap folyamán elgondolkodtam, hogy mi is van itthon, amiből lehetne finomat főzni, de könnyebb is legyen. Így hát szétnéztem a hűtőmben: zöldségek, csirkemell és egy-két friss fűszernövény. Hirtelen nem kapott el az ihlet, úgyhogy improvizálásnál döntöttem. Mostanság igazából ez jellemzi a konyhai tevékenységem. Még nem kapott senki sem ételmérgezést:P 

hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez

A fűszeres zöldségkörethez

A páchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Köret elkészítése:

  1. A rizst szokásos módon, fajtától függően annyi ideig főzzük, ameddig a tasak írja (én sós víz helyett vegetás vízben főzöm). Miután megfőtt, állhat, legalább lehűl, ezzel nem kell többet foglalkozni.
  2. Az enyhén fűszeres párolt zöldséghez (ami kissé kínai beütésű -ez esetben a csípős dolgokat kihagyjuk) egy mélyebb serpenyőben a margarint vagy vajat felolvasztjuk, majd a zöldségeket nem túl apróra vágva beletesszük, hogy párolódjanak.
  3. Mikor a paradicsomok egy kisebb levet eresztettek (ez egyébként nem sok idő), a mexikói mixet is hozzáadjuk. Ezután ollóval belevágjuk a közepes, természetesen átmosott köteg petrezselymet, majd ízlés szerint sózzuk.
  4. Hozzáadunk még kb. 1 tk kakukkfüvet (de nem púposan), kb. ennyi zsályát. Ha nincs otthon citrom, akkor citromlevet öntünk bele, kb. 1 dl-t, ha van, akkor a fél citromnak a héját belereszeljük, és a levét belefacsarjuk.
  5. Mikor a mexikói mix is puha lesz, akkor levesszük a tűzről. Ha a zöldségek egy része kicsit ropogós (a répa vagy a paprika), az nem baj.

Hús elkészítése:


  1. A húst felvágjuk kb. 1 cm-es szeletekre, de ez annyira nem fontos, lényeg, hogy át tudjuk tekerni a baconnel.
  2. A húst egy közepes tálban bepácoljuk. A páchoz 8 ek mustár kell, amit elkeverünk egy kevés olajjal, 2 tk kakukkfüvet rakunk bele, 1 tk majorannát, belenyomjuk a fokhagymát és egy kevéske borsot. (Én mivel ellustultam egy kicsit, hagytam a húst kb. fél óráig pácolódni, és utána álltam neki betekergetni és megsütni:).
  3. Minden szeletet betekergetünk a baconnel, és fogvájóval átszúrjuk, hogy tartsa meg magát. Megsütjük, sózni nem szükséges, mert a bacon alapjáraton átadja az ízét neki.
  4. Ha kimarad olyan szelet, amire nem jut bacon (mert én így jártam), akkor páclével együtt berakjuk a serpenyőbe, hagyjuk megsülni.
  5. Mikor kiszedjük, ráöntjük a húsra az átsült páclét, majd reszelünk rá sajtot.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 45 630
elküldve: 2
receptkönyvben: 475
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Angia111

Mióta szakács: 2010.02.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros-fűszeres pácban érlelt csirkemell baconnel, baconös csirkemell fűszeres zöldségkörettel, mustáros-baconös hús

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabriella80
gabriella80 Sat, 2011-10-01 18:08

Köszönjük szépen a receptet!Az igazán válogatós fiamnak is ízlett.Receptkönyvbe mentve.:-)

Barbi8
Barbi8 Sun, 2010-03-14 18:50

Szia!

Kipróbáltam a hétvégén a pácot és nagyon finom lett! Köszi a receptet!

697
csirkemell filé 100 dkg
bacon 10 szelet
margarin 3 ek
tv paprika 1 db
mexikói keverék 10 dkg
paradicsom 4 kis db
sárgarépa 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
citrom 0.5 db
rizs 125 g
mustár 8 ek
kakukkfű 2 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
bors 0 ízlés szerint