Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös-tarhonyás lecsó

Baconös-tarhonyás lecsó
Baconös-tarhonyás lecsó
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyámtól tanultam a ezt a fajta lecsókészítést, a bacon hozzáadása már az én ötletem volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat megfelezzük, az egyik felében megdinszteljük a vöröshagymát, a másik felében megpirítjuk a bacont, majd összeöntjük, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
  2. A felkarikázott paprikát és paradicsomot ráöntjük, és lassú tűzön párolni kezdjük. Ízlés szerint sózzuk. Közben a többi hozzávalót is elkészítjük.
  3. Egy edénybe felteszünk vizet forrni, amiben kifőzzük a tarhonyát, közben sózzuk. 3 tojást felverünk.
  4. Amikor a tarhonya megfőtt és a lecsó is elkészült, hozzáadjuk a tarhonyát a lecsóhoz, összekeverjük, és végül ráöntjük a tojást. Még néhány percig hagyjuk a tűzön, hogy tojás is megsüljön.
  • elkészítettem: 120 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 333
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Bessy

Mióta szakács: 2016.05.27.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tarhonyás lecsó, lecsó tarhonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

628
bacon 20 dkg
paprika 70 dkg
paradicsom 4 közepes db
vöröshagyma 2 db
tarhonya 12.5 dkg
napraforgó olaj 1 dl
tojás 3 db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 2.5 dl