Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös-tojásos kalács

Baconös-tojásos kalács
Baconös-tojásos kalács
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők lapja konyhájában bukkantam erre gusztusos, laktató kalácsra. Így húsvét közeledtével alkalomhoz illő kínálnivaló!:-)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a margarint egy serpenyőben felolvasztjuk, a szeletelt bacont felkockázzuk, és megpirítjuk a margarinon.
  2. Langyos vízbe beletesszük a cukrot és 1 ek lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  3. A kétféle liszthez hozzáadjuk a sót, beletesszük a bacont a zsiradékkal együtt, majd a tojásokat és a felfuttatott élesztőt. Tésztává dagasztjuk.
  4. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
  5. A töltelékhez a tojásokat felkockázzuk, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk szerecsendióval, és ízlés szerint adunk hozzá mustárt.
  6. Lisztezett deszkán a tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és feltekerjük. (Én két rudat csináltam belőle.)
  7. Tetejét lekenjük felvert tojással, megszurkáljuk, hogy majd a gőz kijöjjön.
  8. Langyos helyen még 20 percig hagyjuk pihenni.
  9. 180°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőfokot 160°C-ra, és tovább sütjük 15-20 percig.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 176
elküldve: 8
receptkönyvben: 269
elkészítve: 15/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Alkonyat

Mióta szakács: 2012.03.26.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kalács főtt tojásos-baconös töltelékkel, tojásos húsos kalács, baconös kalács

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

V2rider
V2rider / V2rider Sat, 2016-04-02 23:58

Szia Alkonyat!
Ma este megsütöttem ezt a kalácsot! Naggyon finom! A tésztája ,mint a kenyérnek. A töltelékbe metéltem egy kis medvehagymát. Köszi a receptet! :)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Sun, 2016-04-03 19:42

Kedves V2rider!
Nagyon örülök, hogy ízlett. Jó ötlet a medvehagyma, biztos még pikánsabbá tette.
Köszönöm a visszajelzést.
Üdv: Alkonyat

462
margarin 8 dkg
bacon 20 dkg
víz 2.5 dl
élesztő 3 dkg
cukor 1 ek
1 ek
rétesliszt 10 dkg
finomliszt 40 dkg
tojás 2 db
főtt tojás 8 db
tejföl 175 g
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál