Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bácskai rizses hús csirkemellből barna rizzsel

Bácskai rizses hús csirkemellből barna rizzsel
Bácskai rizses hús csirkemellből barna rizzsel
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma a klasszikus ízek kedvelőinek szeretnék ajánlani ezt-azt.;) Tápértékadatok: energia: 329.37 kcal, fehérje: 40.65 g, szénhidrát: 28.56 g, zsír: 5.51 g

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst főzzük meg félig. A hozzávalókat vágjuk fel.
  2. A kókuszolajon kezdjük el megpirítani a hagymát és a csirkemell kockákat.
  3. Ha a hús már fehér, és a hagyma üveges, öntsünk rá vizet, rotyogtassuk picit, majd mehet bele a paprika és a paradicsom.
  4. Fűszerezzük kedvünkre.
  5. Főzzük így fonnyadásig, majd tegyük bele a rizst is, és főzzük puhára (valószínűleg kelleni fog még bele víz).
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 33 130
elküldve: 6
receptkönyvben: 112
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Bernadett

Mióta szakács: 2013.04.04.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rizses hús, csirke rizses hús, rizses hús barna rizzsel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Wed, 2013-10-02 15:50

Köszönöm a gyors választ! Gyógynövény üzlet több is van a környékünkön. Holnap megnézem!
üdv. Ircsi

Akara
Bernadett / Akara Wed, 2013-10-02 20:49

Nagyon szívesen! Örülök, ha érdeklődnek a dolgok iránt. :) Ha nem találsz kókuszolajat, még a mákolajat is nagyon tudom ajánlani (sportolóknak, ízületi, porc, csont problémákkal küszködőknek, időseknek főleg - de amúgy bárki másnak is). :) Viszont ennek van egy kis enyhe mákíze.

Béba_43
Béba_43 Thu, 2013-10-03 18:43

Szia! Volt k.olaj, de rohadt drága 2.200 Ft és nem liter, csak 850. Nos ezt a nyögdíjammal nem engedhetem meg. Volt dió, mandula és sokféle, maradok a vajnál meg az olivánál, és a vénusznál. Még egy kérdés, valamikor tettem fel képeket, s egyiket sem lelem. Hova tűnhettek szerinted?
Köszönöm!!!!!!!!!!! Szép estét!!!!!!!!!!

Akara
Bernadett / Akara Thu, 2013-10-03 20:13

Szia!

Hát, igen, ezért előnyös, ha valaki kevés zsiradékot használ (én ételenként max. 3 g-ot). Így azért elég sokáig elég - bár én hajpakolásnak is használom. Herbáriában próbáld még meg, én ott szoktam 1600 Ft/liter áron venni.
Nagyon jó lesz a vaj, próbáld ki a ghít is! :) A vénuszt meg használd olyan ritka alkalmakkor, amikor zsíros(abb) ételeket készítesz, pl. fánk, rántott hús, stb.. Emberemlékezet óta nem ettem ilyeneket. :D
A képekről ötletem sincs. :(

Béba_43
Béba_43 Wed, 2013-10-02 15:33

Szia! Köszi a választ. Egyébként figyelek az étkezésemre (nagyjából), s szórófejes olivát használok, min. mennyiséget. Nos megnézem azt a kókuszolajat, s kipróbálom, remélem nem veszi észre a férjem. A polcon az olajak közt nem volt, tegnap néztem végig. Másik üzletben is körülnézek. S barna rizst használok leginkább én is. Kérdés: pl. fánkot palacsintát stb. (csak a tésztába teszek olajat) lehet benne sütni? Vagy muffinba tenni? Poharas sütiket szoktam gyümölccsel sütni, abba egy vagy két pohár olaj kell, abba is tehetek k.olajat?
Köszönöm. üdv. Ircsi

Akara
Bernadett / Akara Wed, 2013-10-02 15:41

Szia!

Herbáriában keress, ott szokott lenni! Szerintem ízre nincs különbség, én csak azért nem szívesen sütnék benne fánkot és társait, mert 1600 Ft/kg nekem picit húzós ehhez. Bár ujjnyi magas olajban is lehet sütni... Minden más téren tökéletes választás a kókuszolaj! :)

Béba_43
Béba_43 Tue, 2013-09-24 18:49

Vénusz olaj miért nem jó??? Kókusz alajat, még nem is láttam, és nem is lehet kapni. Vaj az igazi! Visszatértem az igazi MAGYAR VAJRA! Mindent azzal sütök főzök, kivéve a jó kis pörköltöt, azt igazi sertés zsírral. Nincs annál jobb, mint egy sűrű, sok-sok hagymával készült pörkölt.
A margarint el kell felejteni!

Akara
Bernadett / Akara Tue, 2013-09-24 21:56

Szia!

A Vénusz olaj hőkezelt olaj. Hőkezelt meg finomított olajakat nem fogyasztok, és nem ajánlom másnak sem, ha utánaolvasol a készítési eljárásuknak, akkor már érteni fogod, miért. :)
A vaj tényleg jó, vagy a belőle készült "ghí", azt bátran ajánlom bárkinek. Az állati zsírokkal cska óvatosan a telített zsírok és a rossz koleszterin miatt.
Kókuszolajat is elég sok helyen lehet kapni, pl. Herbária. Azonban nem ragaszkodom a kókuszhoz, lehet az bármilyen más magból is, inkább az a lényeg, hogy hidegen préselt legyen, és ne a fent említett két másik eljárással nyerjék.

Béba_43
Béba_43 Tue, 2013-10-01 16:58

Akkor szokjak le a V.olajról? S az oliva? És a kókuszolajnak nincs valami más íze? Mindent azzal főzöl? A koleszterinem valahogy nem érdekel, van elég bajom anélkül is. S leginkább a rendes "Magyar" vajat használom. Pedig a Gasztroangyalban Borbás Marcsi is azt mondta vissza kell térni a jó öreg Magyar vajhoz!!!!!!!!!!! De csak pici egy diónyi kell a főzéshez. Van olyan süti amihez csak vajat írnak, azt is lehet helyettesíteni?
Köszi a választ!

Akara
Bernadett / Akara Wed, 2013-10-02 06:08

Szia!

Szerintem mindenképp le kell szokni a hőkezelt olajokról. Függetlenül attól, hogy okoz-e jelenleg problémát, vagy sem. El kell kerülni még a lehetőségét is. Pláne hogyha van elég bajod alapból is, nem érdemes tetézni. A hőkezelt olajok elhagyásától megszépül a bőröd, esetleges túlsúlyod mértéke csökken, kialakulóban levő szív- és érrendszeri problémáid visszaszorulnak, stb. Ez csak egy elem lecserélése.
Azért óvatosan az ilyen kijelentésekkel, érdemesebb inkább dietetikust kérdezni, hogy neki mi a véleménye. Természetesen a vajjal már milliószor jobban jársz. A másik, hogy nyilván hogyha odafigyelsz ennyire, hogy nem kell az ételnek tocsognia a zsiradékban, már az is rengeteget javít a helyzeten. Én sem használok többet 5 g zsiradéknál fejenként csak a sütéshez. Mindenképp kell hozzá jó tepsi/jénai, serpenyő.
Az olíva olaj is jó, meg bármilyen olaj, amennyiben hideg sajtolással készült, nem hőkezeléssel és nem finomítással.
A kókuszolajat azért szeretem, mert nincs mellékíze (vagy annyira minimális, hogy nem veszem észre/passzol mindenhez). Ízben még nem tűnt fel a váltás, a bőröm azonban már a harmadik napon jelezte, hogy neki most mennyivel jobb. :)

342
csirkemell filé 150 g
barnarizs 30 g
kókuszolaj 1 teáskanál
paradicsom 0.5 közepes db
paprika 0.5 közepes db
vöröshagyma 0.5 kis db
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős paprikakrém 1 kávéskanál