Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bácskai vagdalt hús

Bácskai vagdalt hús
Bácskai vagdalt hús
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elismerem, nem épp a legfotogénebb étel! De bátran ajánlom: az egyszerű külső finom ízeket takar! Vendégségben ettük először ezt az ételt és elkértem a receptet. A vendéglátó férj édesanyjától való a recept, feléjük ismert. Én eleddig sose ettem, sose találkoztam vele. Pedig ízletes, egyszerű, laktató és olcsó fogás! A reszelt sajttal való kínálás már a vendéglátók újítása. :)

A 4 evőkanálnyi rizs csak jelképes "köret" az ételben. Aki szereti a több köretfélét az eleve duplázza az alaplé hozzávalóit, illetve a víz és rizs arányait is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízlés szerint többféle, másféle darált húsból is elkészíthető. Ha nem szeretjük a paprika, paradicsom darabjait, héját az ételben - ahogy én sem -, hagyhatjuk egészben vagy félbevágva, így főzés végén könnyen kiemelhetőek a tálból. Friss paradicsom híján sűrített paradicsommal is készíthető (1-2 evőkanálnyit használva). A lábast többször rázzuk meg, illetve a gombócokat szűrőlapáttal emeljük fel, nehogy leragadjanak az edény aljára. Edény típusától függően változhat az elkészítési idő - kóstoljuk, ellenőrizzük a rizst!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük, és a zsíron megfuttatjuk.
  2. A tűzről lehúzzuk, és egy kiskanálnyit kiveszünk belőle a darált húshoz.
  3. A megdinsztelt hagymát megszórjuk a pirospaprikával és felöntjük 4 dl vízzel.
  4. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, visszatesszük az edényt a tűzre, és kis lángon főzni kezdjük. Ízlés szerint ízesítjük, sózzuk.
  5. A vagdalthoz a héjában főtt krumplit meghámozzuk, áttörjük.
  6. A darált hústhoz adjuk a krumplit, a félretett kiskanálnyi hagymát, tojást (ha használunk búzadarát). Ízesítjük fokhagymával, fűszerekkel.
  7. Vizes kézzel pingponglabdányi gombócokat formálunk, és a hagymás-paradicsomos-zöldpaprikás alapba tesszük őket.
  8. Körészórjuk a rizst, az edényt lefedjük, és többször megrázogatva készrefőzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 516
elküldve: 0
receptkönyvben: 189
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizses hús gluténmentesen, bácskai rizses hús, rizses hús vagdalttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

718
darált pulykahús 50 dkg
burgonya 3 db
búzadara 1 evőkanál
tojás 1 db
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
sertészsír 5 dkg
fűszerpaprika 1 ek
rizs 1.5 bögre
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
paradicsom 2 közepes db
zöldpaprika 2 közepes db
sajt 10 dkg
víz 4 dl