Bagel recept

Bagel
Bagel
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lyukas közepű kenyérgyűrű: tipikus New York-i reggeli, krémsajttal fogyasztva.
Ideális vasárnap reggelekre, az elkészítési ideje sem vészes, bátran neki lehet fogni. Nincs is annál szebb, mint házi készítésű péksüteményt ropogtatni egy lusta vasárnapon.
A jól bevált recept innen.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A főzéshez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli, tízórai
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: bagel
hasonló kategóriák: hamburger-buci, pita, zsemle, kifli, briós, perec, édes leveles, croissant, burek, buci

egyéb elnevezések

beigel, amerikai bagel, New York-i bagel, bagel Amerikából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szétmorzsolt élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk.
  2. A lisztet nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, borsot és a puha vajat, elkeverjük. A felfutott élesztőt beleöntve, puha, sima tésztává dagasztjuk.
  3. A tésztából 10 egyforma golyót gömbölygetünk, olvasztott vajjal kikent tepsire helyezzük a tésztabucikat, tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, konyharuhával lazán letakarjuk és fél órán át kelni hagyjuk. Ez idő alatt kb. duplájára nőnek a tésztagolyók.
  4. Közben előmelegítjük a sütőt: légkeverésen 200 fokra. Egy lábasban felforraljuk a vizet a cukorral és a szódabikarbónával.
  5. A duplájára kelt tésztabucik közepébe ujjunkkal lyukat fúrunk és az így kapott tésztagyűrűket egyesével 1-1 percre a meleg, de már nem lobogó cukros-szódabikarbónás vízbe tesszük. Habszedő kanállal kivesszük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  6. A tojásfehérjét elkeverjük a teáskanálnyi vízzel és megkenjük vele a bagelek tetejét. Meghintjük mákkal és mehetnek is a sütőbe 15-20 perce, míg aranyszínűek és ropogósak nem lesznek.
  7. Langyosan a legfinomabb.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 43 687
elküldve: 12
receptkönyvben: 856
elkészítve: 28/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meganyul
Meganyul sze, 2013-01-02 16:57

Szia.
Már régóta izgatja a fantáziámat :),hogy egyszer kipróbálom a bagelt,mert még nem ettünk ilyet :(
Mák helyett cukorral,vaníliás cukorral vagy csak simán is lehet sütni,illetve úgy is finom?
A vaj az sütőmargarin akar lenni vagy teavaj?

petra
Petra / petra h, 2013-01-07 10:45

persze, nem kötelező mákkal megszórni, lehet simán is sütni
a vaj, az valódi vajat takar, 82%os zsírtartalommal:-))
Jó sütést!
Petra

dzsorsi
Dzsorsi / dzsorsi h, 2010-03-15 14:24

Tegnap este elkészítettem és bár nem lett olyan az íze, mint amit az USA-ban kóstoltam, de ízlett nagyon nekem is és a páromnak is. Én mák helyett lenmagot szórtam rá :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2009-09-02 16:25

ezt lehet édes feltéttel is?

Maki
Maki / Maki h, 2009-07-20 20:23

Szia!
Ez olyan mint amit külföldön is kapni lehet? Én Angliában ettem először a Bagel Factory-ben és azóta sem bírom kiverni a fejemből... Krémsajttal, füstölt lazaccal, kis salátával, citromlével és frissen őrölt borssal...te jó ég!!! :-D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó p, 2009-06-12 08:16

Egy bagelben kb. mennyi kalória van?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó k, 2009-06-09 18:19

Jah :-))
Pedig többször is átolvastam a recepted..

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó h, 2009-06-08 21:55

Ebből kb. mennyi bagel lesz?

szonja
szonja cs, 2009-03-19 21:10

Szia!
Megcsináltam vasárnap reggelire és nagy sikerem volt! Édesanyám azt mondta olyan, mint az eredeti:)) Bárcsak itt is lehetne a sarki közértbe venni.... Köszönöm a receptet!

337