Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bagel Annoying konyhájából

Bagel Annoying konyhájából
Bagel Annoying konyhájából
44 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismert angliai amatőr cukrászvetélkedőt néztem, és ott többször elkészítették az évadok során a bagelt. Muszáj volt kipróbálnom nekem is, és nagyon, de nagyon nagy sikere volt a családban. Félelmetesnek tűnt, hogy a megkelt tésztát főzni kell sütés előtt, de nem kell tőle megijedni, érdemes kipróbálni. ;)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez egy amerikai pékáru. Nálunk frissen rögtön elfogy, így nem tudom megmondani milyen másnap. :) Készítettem már cukros változatban is, de legfinomabb számomra ez a sós, magvas variáció. Ajánlom mindenkinek!

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta hozzávalói

  1. Egy tálban keverjük csomómentesre a tojást, cukrot, élesztőt és a víz 1/3-át. Majd adjuk hozzá a puha vajat és az olajat.
  2. A lisztet a sóval keverjük össze, majd öntsük hozzá a tojásos keveréket és a maradék vizet. A tésztát alaposan dagasszuk simára, majd pici lisztet szórva a tetejére 40 percig kelesztőtálban vagy folpackkal letakart tálba kelesszük.
  3. Ha lejárt a 40 perc, osszuk a tésztát annyi részre, ahány bagelt készítünk. Gömbölyítsük zsemle formájúra, majd 5-10 percet még pihentessük.
  4. A pihentetett tészták közepét két hüvelykujjunk segítségével lyukasszuk ki, és tágítsuk egy kicsit körkörös mozdulatokkal, kelésnél még szűkül a lyuk, így nyugodtan készíthetjük nagyobbra őket. Benedvesített konyharuhával takarjuk le, és 30 percig kelesszük még szobahőmérsékleten.
  5. Tegyünk fel forrni egy lábosba vizet, adjunk hozzá 40 g cukrot. Majd ha felforrt, a megkelt bageleket rakjuk bele, oldalanként olyan 15-20 másodpercet várjunk. Majd emeljük rá a sütőpapírral fedett tepsinkre.
  6. Szórjuk meg tetszőlegesen magvakkal, sóval, és rögtön tegyük is be a 220 fokra előmelegített sütőbe. 14-18 perc alatt aranybarnára sül.
  7. Lehet kicsit bonyolultnak tűnik, de aki kipróbálja, rájön, hogy nem az. A várakozási idő miatt kell ráfordítani időt, de megéri, finom pékáru.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 908
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

annoying

Mióta szakács: 2012.11.14.
7 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: bagel
hasonló kategóriák: burek, hamburger-buci, briós, zsemle, buci, pita, croissant, perec, kifli, édes leveles

egyéb elnevezések

magos bagel, bagel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chrisnya
Chrisnya / Chrisnya Mon, 2016-02-08 00:10

Köszönöm a receptet! 30 perc pihentetés után nagyon eltorzult az alakja, a vízfürdő után félelmetes volt, de a sütőben helyrerázódott

612
finomliszt 60 dkg
nádcukor 20 g
napraforgó olaj 1 teáskanál
vaj 10 g
tojás 1 db
3 g
víz 3 dl
friss élesztő 12 g