Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bagel füstölt halas sajtkrémmel

Bagel füstölt halas sajtkrémmel
Bagel füstölt halas sajtkrémmel
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elkészítés a hosszas leírás ellenére sem túl bonyolult, bár a főzéstől én is tartottam kicsit. Az eztettem.blogspot.com-on találtok fázisfotókat a készítésről.

A tészta tömör és nagyon finom: igazi vasárnapi, kényelmes reggelikhez való (csak lehetőleg hívjon meg valaki legközelebb reggelizni:)).

hozzávalók / 4 adag

A bagelhez (8 db)

A füstölthalas sajtkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekeverjük, az olajat egy az egyben öntjük hozzá, a víznek először csak a felét, aztán fokozatosan. A robotgép dagasztókarjával addig dagasztjuk, amíg a tészta fényes lesz, és elválik az edény falától. 10 percet pihentetjük.
  2. 8 egyforma bucit csinálunk a tésztából. 10 percet pihentetjük.
  3. A bucikat kézzel téglalappá húzgáljuk, aztán kicsit nyújtunk is rajta. A hosszabbik oldalánál indítva feltekerjük. Az így elkészült hurkákból karikákat csinálunk, a végüket jól összenyomkodjuk.
  4. Alaposan belisztezett konyharuhára tesszük őket, és hagyjuk kelni egy ideig (sima élesztőnél az előírás 40-60 perc, az expressz élesztővel elvileg egyáltalán nem kell keleszteni).
  5. A megkelt karikákat forrásban levő cukros vízben (1,5 liter - 1 ek cukor - így lesz fényes a héjuk) kettesével 30 mp-ig főzzük, aztán szűrőkanállal sütőpapíros tepsire tesszük.
  6. 175 fokon légkeveréssel 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. A sajtkrémhez a villával összetört halhúst kikeverjük a sajtkrémmel és a fűszerekkel.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 904
elküldve: 3
receptkönyvben: 227
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: zsidó
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

bagel házilag, halkrém bagellel, házi péksüti házi szendvicskrémmel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marokity Angéla
Marokity Angéla Fri, 2015-05-29 16:41

szuper recept, nagyon finom étel :) Nekem sajnos jóval több mint 15 percbe telt a sütés (pedig 175 fokra állítottam a sütőt) de ez nem von le semmit az értékéből :)

488
finomliszt 22 dkg
teljes kiőrlésű liszt 15.5 dkg
instant élesztő 1 tasak
cukor 4 dkg
4 csipet
víz 2 dl
napraforgó olaj 1 ek
makréla 10 dkg
krémsajt 10 dkg
kakukkfű 1 ek
bors 0 ízlés szerint