Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bagett maradékból

Bagett maradékból
Bagett maradékból
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Persze nem kell ilyen sötétre sütni, de valamiért magas helyre raktam a sütőbe a kenyeret, ahova sohasem szoktam, és sajnos erősen megpirult a teteje. Ennek ellenére az íze nagyon finom lett. Ezt a kenyeret Tormának ajánlom, mert megígértem neki, beszámolok, hogy működik a hűtőben felejtett artizán tészta. A helyzet az, hogy még jobban megkelt a kenyér, de botor módon a hideg joghurtot kentem rá, amiért morcosan kissé összerántotta a kabátját, mondván ne borzongassam őt, ha nem muszáj.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Az artizán zsemle tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, 5-6 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A tészta alapanyagait kenyérsütő üstjébe öntjük, megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát olajos kézzel emeljük ki, deszkán 3 részre osztjuk, feltekerjük, mint egy csigát, majd 90 fokot fordítunk rajta, és újra feltekerjük szorosan a tésztát. Az így kapott hengert tenyerünk alatt addig sodorgatjuk, míg olyan hosszúra nem nyúlik, mint a bagett sütőforma. Belehelyezzük, újabb 20-30 percig kelesztjük folpackkal letakarva.
  4. Ha duplájára kelt, a tetejét megkenjük joghurttal, megszórjuk magokkal, éles késsel 3-4 helyen bemetsszük.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 13-15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 137
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

bagett, szezámmagos bagett

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-03-07 10:22

Na ez kell nekem. Ezt feltétlenül kipróbálom. Valószínűleg kalácsot sütök belőle. Köszi te angyal. Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Wed, 2013-03-06 22:03

Köszi Évi-Néni! Szép, levegősek! Ha érdekel, nézd meg az új kefír-kovászos kenyeremet! Azzal a kovásszal is el lehet jatszogatni :))) minden jót, Torma :)

434
diabetikus liszt 20 dkg
víz 1 dl
méz 1 teáskanál
friss élesztő 1 dkg
1 tk
napraforgó olaj 1 ek
joghurt 2 ek
szezámmag 2 ek
bors 0 ízlés szerint
tönkölybúza liszt 1 bögre
kenyérliszt BL80 1.25 bögre
rozsliszt 1 bögre
1.5 tk
víz 3.75 dl
friss élesztő 3 dkg