Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bagoly torta

Bagoly torta
Bagoly torta
160 perc / előkészület: 60 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nővérem bagolymániás, és eldöntöttem, hogy születésnapjára meglepem egy különleges tortával! Bejött!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval elkezdjük habbá verni, és közben apránként hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. Ha kemény lett a hab, akkor hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sütőport és az olajat. Ezeket alaposan összekeverjük a fehérjehabbal.
  3. A masszához hozzászitáljuk a lisztet, és beleöntjük a mákot is, majd gyorsan összekeverjük.
  4. Kivajazott-lisztezett 20 cm-es kapcsos tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 20-30 percig, vagy tűpróbáig sütjük. A bagoly elkészítéséhez 4 db 20 cm-es piskótát kell sütnünk.
  5. Amíg a tészták kihűlnek, elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a joghurtokat, a mascarponét és a porcukrot. Belereszeljük a két citrom héját, és a levüket is belefacsarjuk. Végül beletesszük a zselatint is, és mixerrel pár perc alatt kikeverjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
  6. A kihűlt tésztákat 3 részre vágjuk, egymás tetejére rakjuk, és kifaragjuk a baglyot. Ezután berétegezzük a krémmel, és a külsejét is bekenjük. Hurkapálcával kipeckeljük, nehogy eldőljön. Hagyjuk megdermedni.
  7. Fondantból elkészítjük a lábait, a csőrét és a szemeit is.
  8. Pár óra pihentetés után bevonjuk az egész tortát barnára színezett fondanttal. Ráragasztjuk a szemeket, lábakat, szárnyakat és a csőrét. Mintázzuk, festjük, és tálalhatjuk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 708
elküldve: 4
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Á.Ivett

Mióta szakács: 2013.02.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fondant bevonatú bagoly torta, szülinapi bagoly torta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kertészné Ági
Kertészné Ági / Kertészné Ági Tue, 2014-06-03 16:07

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a krém fajta mennyire "állagtartó". Én egy kosárlabdát szeretnék csinálni, de nem félgömb alakút, hanem teljes gömb alakút. A youtube-on találtam videót és az egy álom lenne ha sikerülne. Eddigi utána olvasásaimból viszont az maradt meg, hogy a vajas krémek bírják el a fondant súlyát. A család nem igazán van oda a vaja krémekért, ezért is tetszett meg a te recepted. Nem tudom ebben az összevisszaságban érthető voltam-e. A lényeg: szerinted ebből a krémből megtudom-e csinálni a kosárlabda tortát.
Ez a linkje a videónak, amit megszeretnék csinálni:http://www.youtube.com/watch?v=ej_fSoVO0R8
Köszike

ladybird216
Petruska / ladybird216 Sun, 2013-02-24 12:49

Gyönyörű ez a torta! A fiam már meg is rendelte a születésnapjára! :) Még jó, hogy jövő februárban lesz, addig gyűjthetem az erőt és a bátorságot, hogy én is nekiálljak! :)

Ivett85
Á.Ivett / Ivett85 Sun, 2013-02-24 16:52

Köszi! :) Én is féltem tőle,de nem annyira bonyolult! Biztos örülni fog neki! :) Sok sikert hozzá!

564
tojás 4 db
cukor 1 bögre
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 1 bögre
mák 70 g
napraforgó olaj 4.5 ek
1 csipet
sütőpor 0.5 tk
joghurt 500 g
mascarpone 250 g
zselatinfix 2 csomag
habtejszín 4 dl
citrom 2 db
porcukor 1 ek
cukorfondant 50 dkg
ételfesték 3 kávéskanál