Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bahamai hagymaleves

Bahamai hagymaleves
Bahamai hagymaleves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Príma Konyha Magazin receptjét egyszerűsítettem egy kicsit. Az eredeti receptben kétféle húslevessel kell felönteni a hagymát, illetve az elején a vajat egy serpenyőben főzni kell 2-3 percig, majd a leülepedett részek nélkül át kell önteni egy lábasba és ezen kell a hagymákat megdinsztelni. Én ezt kihagytam, de nem hiszem, hogy ez a leves ettől még jobb lenne.
Nagyon finom, kellemes savanykás íze van. Nálam a francia hagymalevest felváltotta az "étlapon".


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, a lilahagymát felkarikázzuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük.
  2. Elsőként a fokhagymát 1 perc alatt megfuttatjuk a vajon, majd hozzáadjuk a lilahagymát. Kis lángon, lefedve 15 percig pároljuk.
  3. Ha megpuhult, beleöntjük a balzsamecetet és a fehérbort, a liszttel meghintjük és további 2 percig pároljuk.
  4. Ráöntjük a húslevest. Kakukkfűvel, babérlevéllel fűszerezzük.
  5. Ha felforrt, alacsony lángon 20-25 percig főzzük.
  6. Végül tejszínnel dúsítjuk. Sajtos pirítóssal tálaljuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 163
elküldve: 0
receptkönyvben: 125
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hagymaleves lilahagymából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gigi22
gigi22 Sun, 2013-07-28 15:50

Kedves Kiki!
Én is évek óta készítem ezt a levest, de az eredeti receptből kihagyva a fehérbort és a balzsamecetet.
Kipróbálva az eredetit, mi ennél a verziónál maradtunk.
És a kétféle alapléből( erő és tyúkhúsleves kockából) készítem. Isteni finom ez a recept, akár így akár úgy, ez az egyik legfinomabb leves amit valaha ettem!

Nagyon szeretem a receptjeidet, mindig találunk valami kihagyhatatlant!
Köszönettel:Gigi

piedra22
PIEDRA / piedra22 Sat, 2012-11-17 22:19

Megcsináltam. Jól sikerült, mindenkinek ízlett aki kóstolta...és nekem is finomabb,mint a francia hagymaleves:) Köszönöm szépen a receptet!

zsofak
zsofak / zsofak Sun, 2012-11-04 10:18

Egyébként a tisztított vaj (ghí) egész más ízélményt eredményez, próbáld ki. (Ettől még a te recepted is jó, csak nem véletlenül dolgoztak az eredetiben tisztított vajjal.)

396
lila hagyma 1 kg
balzsamecet 4 ek
fehérbor 50 ml
habtejszín 2 dl
babérlevél 1 db
kakukkfű 2 szál
0 ízlés szerint
vaj 4 ek
fokhagyma 3 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
szárnyas alaplé 1.5 l