Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baileys-es marcipános praliné kocka

Baileys-es marcipános praliné kocka
Baileys-es marcipános praliné kocka
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy viszonylag gyorsan, egyszerűen és könnyen elkészíthető kétrétegű finomság marcipán és Baileys kedvelőknek. :)

hozzávalók / 4 adag

A kockához

A bevonáshoz

ajánlat

Celofánba csomagolva kitűnő ajándék is lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marcipánt két sütőpapír között nyújtófával kb. 14x14 cm-esre nyújtjuk.
  2. Helyezzük egy 14x14 cm-es sütőkeretbe vagy ehhez hasonló méretű, sütőpapírral kibélelt tálkába. 
  3. Elkészítjük a ganache krémet.
  4. A tejszínt épp csak felforraljuk, és ráöntjük az apróra tördelt csokoládéra. Elkeverjük, hogy a csokoládé felolvadjon. Hozzáadjuk a Baileys-t, és végül a vajat.
  5. Az elkészült krémet ráöntjük a marcipánra, és dermedésig hűtőbe tesszük (kb. 2-3 órára vagy egy éjszakára).
  6. Miután megdermedt, vágjuk ki a sütőkeretből, vagy emeljük ki a tálkából. 
  7. Egy éles késsel vágjunk kb. 3,5x3,5 cm-s kockákat.
  8. Ha szeretnénk transzferfóliával is díszíteni a kockákat a fóliából kb. 4x4 cm-s darabokat vágjunk.
  9. Vízgőz fölött felolvasztjuk és temperáljuk a csokoládét. Fogjunk egy kétrétegű kockát,  és a mártóvilla segítségével megmártjuk a  csokoládéban, lecsöpögtetjük, és egy sütőpapírra helyezzük.
  10. A transzferfóliát a dombornyomott felével a még olvadt csokoládéra helyezzük. Egy ecset segítsével óvatosan átsimítjuk, hogy mindenhol fedje. Úgy hagyjuk, nem piszkáljuk. Így teszünk a többi kockával is. A csokoládé dermedéséig a praliné kockákat hűtőbe tesszük (kb. 30 perc)
  11. Óvatosan lehúzzuk a fóliát, és a minta átrakódik, átolvad a csokoládéra.
  12. A praliné kocka széleinél lefolyt felesleges csokoládét egy sniccer segítségével körbevághatjuk egyenesre (elhagyható).
  • tepsi mérete: 14x14 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 798
elküldve: 1
receptkönyvben: 108
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

praliné kocka, mártott bonbon, marcipános praliné

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Böbci
Böbci Thu, 2012-02-02 10:03

Kedves Emőke
,azt szeretném tőled megkérdezni,hogy honnan szerezted be ezt a transzferfóliát??
Ugyan hallottam róla és láttam már neten,de azok "csak" apró mintások voltak(virág,csillag stb).Rákerestem és nem találtam ilyen gyerekmintásat.Van más mintával is (verda,scooby doo) szívesen kipróbálnám :-) ha nem nagyon nehéz vele dolgozni.Előre is köszönöm,várom válaszod:
Böbci

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Thu, 2012-02-02 10:12

Kedves Böbci: ezt a macisat még karácsony előtt Budapesten az Ázsia Bt-ben (Vámház krt) vettem. Gyermekmintás ott biztos nincs, legalábbis nem láttam. Kb. 5-6 féle kapható ott. Esetleg a MilanoKer-t hívd fel (Visegrádi utca) , ott mintha lenne, vagy ha nincs, tudnak rendelni külföldről. A használata egyszerű! A még meleg csokira rásimítod a dombornyomott felével, hagyod megdermedni és utána lehúzod a fóliát. :)

623
marcipán 20 dkg
tejcsokoládé 5 dkg
étcsokoládé 5 dkg
főzőtejszín 0.4 dl
vaj 0.5 tk
baileys 40 ml
étcsokoládé 15 dkg