Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baileys nutellával

Baileys nutellával
Baileys nutellával
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régóta készítjük ezt a fajta bailey's változatot, szerintem finomabb, mint az eredeti, minél tovább áll a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek. Minden szilveszterkor elkészítem, és nagy sikere van.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nutellát egy kézi habverővel a tejszínnel fokozatosan higítjuk, közben hozzáadagoljuk az brandyt, és a porcukrot. Az egészet simára kikeverjük.
  2. Üvegbe töltve hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 902
elküldve: 3
receptkönyvben: 307
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Eda

Mióta szakács: 2011.08.13.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 8 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

házi bailey's, tejszínes krémlikőr

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

farkaséhes
farkaséhes Fri, 2018-10-12 16:19

Nagyon jó ez a recept. Szerintem cukor már nem is kell bele. :) Én mosnjuk csak 2 dl vodkából készítettem, mert egyébként nem vagyok egy nagy alkoholfogyasztó és természetesen a többi hozzávalót arányosan adtam hozzá. De biztos, hogy ezt elkészítem majd még egyszer-kétszer. Pl, ha átjönnek a barátnők. :)

Moncsi13
Moncsi13 Sun, 2013-03-17 12:27

Tuti recept! Karácsonyra megcsináltam! :) Nagy sikere volt! köszönöm!

Eda29
Eda / Eda29 Wed, 2012-12-12 21:15

Így már én is jártam, de nekem a tetején keletkezik egy habréteg. Ez rendszeresen így van. Az segíteni szokott, hogy összerázom az üveget. Eddig mindig kijött :) és nem annyira sűrű. Most mondanám, hogy tegyél bele még alkoholt, és azzal hígítsd...

Buzsi
Buzsi Mon, 2012-12-10 16:04

Szia
Nagyon finom, de nekem túl sűrü lett, csak nehezen jön ki az üvegből, inkább krém lett mint likőr. Talán a habtejszin miatt :(
Van ötleted esetleg hogy mivel hígíthatnám? Vizet szabad tenni bele?
Előre is köszönöm a választ :)
Zsuzsa

Eda29
Eda / Eda29 Fri, 2012-12-07 12:14

Szia Timi, kipróbálom. És köszönöm soraid. Szentestéig kitart? Hogy csinálod? :)

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó Tue, 2012-12-18 20:39

Szervusz! Bocsánat, amiért csak most írok. Hát, úgy hogy a kedvesem vigyáz rá. És az első üveg tartalmát szabad prédának ítéltem (ami tegnap fogyott el). Épp most fordítom a mézeskalács likőr receptjét, mert Apuméknak nagyon ízlett kekszformában, gondoltam meglepem Őket folyékony verzióban. Amint megvan fel is teszem ide. Addig is üdv. Sok sikert az önuralomhoz. Üdv Timi

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó Wed, 2012-12-05 22:14

Szervusz Eda!

Éppen ilyen egyszerű receptre volt szükségem!
Mindjárt dupla adagot készítettem, és kíváncsian várom, hogy milyen íze lesz Szenteste.
Én melegen kevertem össze a tejszínt a nutellával, és megvártam míg kihűl, s csak aztán adtam hozzá a brendy-t.
Egyszer próbáld ki melegen, és akkor eszen olyan lesz, mint amit Bécsben lehet kapni a vásárban.
Köszönöm, hogy megosztottad velünk!
Üdv
Timi

669
brandy 5 dl
habtejszín 7.5 dl
nutella 350 g
porcukor 4 ek