Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajkáli ribizlikrém-torta

Bajkáli ribizlikrém-torta
Bajkáli ribizlikrém-torta
95 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét születésnapra készült, és valami nem tömény, nyári finomság kellett. A ribizliszezon miatt a gyümölcs adott volt, ráadásul külön jó benne, hogy nem olyan rettenetesen édes. :) 
A könyv, ahonnan a recept származik: Mit Rezepten um die Welt - Saftige Obstkuchen und -Torten.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Megjegyzés:
A szervírozás előtt egy nappal érdemes elkészíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük, a sót és a sütőport hozzákeverjük.
  2. A sütőt előmelegítjük, a formát kizsírozzuk, kilisztezzük. A tésztát elharmadoljuk, a forma méretének, nagyságának megfelelően kinyújtjuk. A sütőbe rakjuk, majd 8-10 perc alatt készre sütjük (gáz: 3-as fokozat).  A maradék két tésztarészt ugyanígy kisütjük.
  3. A bogyókat megmossuk, a citruslevekkel 5 percig "lazán" forraljuk, majd hűlni hagyjuk. 30 perc elteltével a zselatinfixeket kevés vízben feloldjuk, majd hozzákeverjük csomómentesen a gyümölcskompóthoz. 3-5 órán keresztül állni hagyjuk. Ne hagyjuk megszilárdulni teljesen, a zselé előtti állapotot kell elcsípni!!!
  4. 300 g habtejszínt a vaníliás cukorral felverjük, majd a már kihűlt, gyümölcs-majdnem-zseléhez óvatosan hozzákeverjük. 15 percig állni hagyjuk.
  5. Az első tortalapot a tortaformába rakjuk, a a ribizlikrém felét rátesszük (nem kell megijedni, ha még folyékony, a hűtőben meg fog szilárdulni). Majd arra a következő tortalap, és arra a krém másik fele, végül arra pedig a harmadik tortalap, és arra a maradék 100 g felvert habtejszín kerül rá.
  6. A torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük ribizliszemekkel. 
  7. Hűtőbe rakjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 525
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vegyészkedő Katica

Mióta szakács: 2010.05.29.
11 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: orosz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Johannisbeerentorte aus dem Baikal, tejszínes-ribizlis torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

340
vaj 100 g
cukor 80 g
tojás 1 db
finomliszt 300 g
1 késhegynyi
sütőpor 2 tk
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
piros ribizli 300 g
narancslé 175 ml
citromlé 1 ek
cukor 60 g
zselatinfix 2 csomag
habtejszín 400 g
vaníliás cukor 1 csomag