Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor csemege

Bajor csemege
Bajor csemege
15 perc / sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Balatoni mozgóárusok szoktak hasonló csemegét árulni. Az a kínzó illat, amit árasztanak késztetett rá, hogy otthon megpróbáljak hasonlót csinálni. Pofon egyszerű, mennyei, és a pénztárca is megköszöni, hogy nem dőltünk be az illatfellegnek!

hozzávalók / 4 adag

  • 15 dkg dió (lehet mogyoró vagy mandula is)
  • 3 ek cukor
  • 1 teáskanál fahéj (ízlés szerint)

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dióbelet egy serpenyőben megpirítjuk. Félretesszük egy tálba, és a serpenyőben kevés cukrot karamelizálunk. Tényleg nem kell sok, elég pár kanál, különben az egész egy nagy tömbb lesz.
  2. Rászórunk fahéjet, ízlés szerint. Amikor a cukor elkezd olvadni, de még előfordulnak szemcsék, beleforgagjuk a pirított magvakat.
  3. Lapos tányérra tegyük hűlni, hogy ne ragadjon nagyon össze.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 24 329
elküldve: 1
receptkönyvben: 300
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Lujza

Mióta szakács: 2011.01.19.
11 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukros-fahéjas dió, dió fahéjjal és cukorral

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kocsis.lujza
Lujza / kocsis.lujza Thu, 2011-04-07 20:30

Az biztos :) én sem ettem- ittam olyat, amiben a fahéj ne lett volna jó! Teának is szuper!

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Thu, 2011-04-07 20:44

Lujza! Balatonlellén szoktunk nyaralni. Teljesen igazad van!! Az árusok mellett nem lehet csak úgy elmenni:-D
Pont most beszélgettünk erről a finomságról, hogy megint nem fogjuk kibírni. Azt hiszem, tavaly nyaraláskor, a balatonlellei borhéten (mindig akkor nyaralunk ott) rekord mennyiséget zabáltunk meg.
Most azt nem tudom, hogy elkészítsem -e itthon, mert félek, akkor állandóan ezt kell gyártanom:-D

kocsis.lujza
Lujza / kocsis.lujza Thu, 2011-04-07 21:52

Tutira visszatérő fogás lesz :) én is már többször készítettem. Szerintem csináld meg, taníts meg rá mást is a családban és akkor váltott műszakban sütögethetitek a csemegét :P

274
dió 15 dkg
cukor 3 ek
fahéj 1 teáskanál