Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor fokhagymakrémleves

Bajor fokhagymakrémleves
Bajor fokhagymakrémleves
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer láttam egy ismerős családnál, hogy így ették a hagymalevest, hogy sajtos pirítóst szedtek ki először a tányérunkba, s arra kanalazták. Nagyon meghökkentem, de csak amíg meg nem kóstoltam! Mind beleszerettünk, azóta is csak így esszük. Rozscipóban nem szeretjük, mert az átázik és hát... Nem kifejezetten dekoratív utána az alja.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, zúzzuk, és a vajon épp csak megfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a karikákra vágott póré-, vagy újhagymát, és együtt pirítjuk őket kb. 2-3 percig.
  3. Felöntjük 2 liter húslevessel.
  4. Fehérborssal ízesítjük, és ha szükséges, ezen a ponton megsózzuk, majd felforraljuk.
  5. Mikor már forr, beleöntjük óvatosan, állandó kevergetés mellett a tejszínnel simára kevert lisztet.
  6. Pár percig még forraljuk, majd el lehet zárni a gázt, készen is van.
  7. Közvetlenül tálaláskor friss, sajtos pirítóst helyezünk a tányérokba, arra merjük rá a levest!
  8. Végezetül meghintjük az apróra vágott metélőhagymával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 59 351
elküldve: 3
receptkönyvben: 920
elkészítve: 28/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hagymaleves, hagymakrémleves

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hadris
hadris Sun, 2012-03-18 17:48

Ma ez volt az ebéd első fogása, nagyon ízlett!!! :)

Leara
Leara Mon, 2012-01-09 15:04

Elkészítettem a levest, nagyon finom lett ráadásul nagyon gyorsan!
Köszönöm a receptet!

Tánya88
vNóra / Tánya88 Sun, 2011-08-28 12:11

én meg pár napja egy étteremben fokhagymalevest ettem és egy kis házi lángost kínáltak mellé, sajtos-tejfölösen! isteni volt a lángossal! csak ajánlani merem mindenkinek :)
persze, ez is nagyon szimpatikus, de akkor biztos én is fantáziátlan vagyok, mert még nem jutott eszembe... :P :)

Rolando
Rolando / Rolando Tue, 2010-11-30 10:46

Nem okoskodni szeretnék, de mi is eszük ezt a levest, de én magamtól is tudtam ilyen sajtos piritóst kreálni ill. tálalni! Egyeseknek nagy találmány! Nem gonoszkodok, csak merjetek bátrak lenni a konyhában!!!! Fantázia sem árt.
Imádom ezt az oldalt, sok mindent megcsináltam már innen, de keveset átalakitás nélkül. Mindenki saját vágya szerint késziti az ételt, mint a sajtos piritós esetén is. Barátnőmet is rendesen megleptem vele! :-) Jó recept ám!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-13 20:36

Én is kipróbálom, remélem fog ízleni a családnak.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-05 19:42

Szia Zit! Köszi, ízlett!

Zit
Zit / Zit Tue, 2010-10-05 20:58

Váljék kedves egészségetekre! :-)) Mi ebben a nyavalyás, vírusoktól hemzsegő időszakban rengeteg fokhagymát bírunk fogyasztani, főleg nyersen, vagy enyhén megpirítva. De ez a leves is kitűnő fokhagyma forrás. Hiába, ez a legjobb és legfinomabb (legalábbis szerintem) természetes antibiotikum! :-)

Jasebell
Jasebell Thu, 2010-09-23 14:54

Sziasztok!
Ha előző nap elkészítem és másnap melegítem, az szerintetek nem gond?
Köszi a választ!

Zit
Zit / Zit Thu, 2010-09-23 18:54

Kedves Jasebell! Nyugodtan, mi amúgy is akkora mennyiséget szoktunk ebből főzni, hogy 3 napra elég legyen, akkor meg már melegítgetjük. Csupán a sajtos pirítóst készítjük mindig frissen hozzá. :-)

Zit
Zit / Zit Mon, 2010-04-19 16:55

Jaj, de örülök neki! Ugye, mennyire feldobja a sajtos kenyér? :-)

sasi
sasi Tue, 2010-04-20 09:28

Igen, és végre még egy leves amit megeszik a kis fiam :))

514
fokhagyma 5 gerezd
póréhagyma 1 közepes db
snidling 1 csokor
vaj 5 dkg
csirke alaplé 2 l
finomliszt 2 púpozott ek
főzőtejszín 3 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
kenyér 4 szelet
sajt 10 dkg