Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor répatorta

Bajor répatorta
Bajor répatorta
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Répatortát először anyum kapott szülinapjára, de az előre megrendelt volt. Annyira ízlett, hogy felkutattam egy receptet, és gyorsan megsütöttem! Isteni finom lett, tömény az igaz, de különleges... mégiscsak répából van! :)
Azóta már kipróbáltam többféle répatorta receptet, és mindegyik finom lett. Ajánlani tudom mindenkinek, megéri megkóstolni!

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Eredeti receptben a torta tetején van egy máz miszerint 25 dkg porcukrot citromlével kikeverünk. Nekem ez annyira nem jött be első sütéskor, így most ki is hagytam! Szerintem enélkül is finom lett!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Serpenyőben a mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk. A répákat meghámozzuk, és lereszeljük. Vajat megolvasztjuk.
  2. Habverővel a szétválasztott tojások sárgáját 10 deka cukorral krémesre keverjük. Citromhéjjal, sóval és a fahéjjal ízesítjük. Beletesszük a répát, a lisztet, a sütőport és a mogyorót.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és közben beleszórjuk a maradék cukrot.
  4. Először a hab 1/3 részét, majd a többit a masszába forgatjuk, plusz a folyékony vajat.
  5. Margarinos, lisztes tepsibe sütjük.
  6. Ha kész tetejét lekvárral megkenhetjük, bár nem kötelező!
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 384
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós-baracklekváros répatorta, répás sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anita 78
Anita 78 Sat, 2011-10-08 19:07

Sziasztok, segítene valaki! Email címre, hogy lehet továbbküldeni ezt a receptet?

Kyngu
Kynga / Kyngu Sun, 2011-10-09 09:11

Szia Anita! Én sajnos nem tudom, hogy kell e-mailre küldeni innen, de ha belépsz a Facebook-os oldalukra és írsz az üzenőfalra, vissza szoktak válaszolni!!! Mindig!!

798
földimogyoró 20 dkg
sárgarépa 30 dkg
vaj 10 dkg
tojás 6 db
cukor 23 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
fahéj 0.5 tk
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 tk
sárgabaracklekvár 3 ek
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál