Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor rostélyos

Bajor rostélyos
Bajor rostélyos
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet úgy örököltem a nevével együtt. Nem tudom, hogy bajor-e, vagy rostélyos-e, de nagyon finom. A családi "menüsor" visszatérő eleme.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Megállja a helyét egytálételként is, de könnyű levesek után is fogyasztható. Nagyétkűekre a könnyű leves nem vonatkozik:). Főként savanyúsággal (házi) adja ki a fenséges ízeket.
A sok hagymától nem kell megijedni, nagyon klasszul szétesik, és finom szaftot képez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, rövid ideig állni hagyjuk.
  2. Közben meghámozzuk a krumplit, a hagymát, fokhagymát, és megtisztítjuk.
  3. A tarjákat felhevített olajban elősütjük, hogy kérget kapjon. (oldalanként kb. 1 perc)
  4. Egy tepsi alját 1 fej, vékony karikákra szelt hagymával befedünk. Ugyanígy rászeljük a paprikát és a fele fokhagymát. (Ezeket én uborkagyaluval szoktam, akkor elég vékony, és könnyebben szétfő.)
  5. Elrendezzük rajta a hússzeleteket, fűszerezzük még kevés borssal, majorannával, fűszersóval vagy más számunkra kellemes ízű fűszerrel.
  6. A szalonnacsíkokat ritkásan elrendezzük rajta. (csak az íze végett kell)
  7. Rászeljük a többi hagymát, a maradék fokhagymát.
  8. Betakarjuk a kb. fél cm vastagra karikázott burgonyával, amit egy-egy sor után óvatosan meghintünk ételízesítővel. Meglocsoljuk a húsnál visszamaradt zsiradékkal. 
  9. Rásimítjuk a tejfölt, letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, még 10-15 percig pirítjuk.
  10. Ha sok levet engedett volna,  állítsuk nagyobb hőfokra, és félig letakarva párologtassuk el a felesleges levet, ezután pirítsuk csak, nehogy megégjen a teteje.
  11. Azért egy kis szaft maradjon alatta, ne legyen túl száraz, mert vissza is szív valamennyit.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 220
elküldve: 1
receptkönyvben: 187
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rostélyos sertéstarjából, szalonnás rostélyos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

animoni
animoni / animoni Sun, 2011-01-23 21:10

Szia!

Elkészítettem, és csak jót tudok erről a receptről írni. Nagyon finom, igaz én a fűszerezést megbolondítottam egy kicsit. De egy adag zöldségleves mellé tökéletes vasárnapi ebéd, egy kis uborkával együtt:-)

Üdv:animoni

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2011-01-24 09:47

Kedves animoni!
Nagyon örülök, hogy ízlett! Nálunk is ez volt a hétvégén, zöldborsóleves után. :)))
A fűszerezését én is szoktam bolondítgatni, írtam is, hogy ízlésünknek megfelelően ízesíthetjük még.
Köszönöm a visszajelzést!
További szép napot! G. Éva

723
sertéstarja 70 dkg
burgonya 1.5 kg
vöröshagyma 4 nagy fej
fokhagyma 8 gerezd
paprika 1 db
kolozsvári szalonna 5 dkg
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
ételízesítő 0 ízlés szerint
disznózsír 5 ek