Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor rostélyos karajból

Bajor rostélyos karajból
Bajor rostélyos karajból
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apósom készítette el nekünk ezt az ételt, amikor tavaly meglátogattuk. Állítása szerint ez a férjem egyik kedvence, így muszáj volt nekem is megsütnöm. Hiszen kinek kedveskjedjek, ha nem a páromnak :-)!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Legjobb tűzálló porcelán vagy cseréptálban elkészíteni és tálalni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst keresztben 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiverjük, sózzuk, és olajban gyorsan átsütjük. Egy mázas pecsenyesütőt (én jénaiban csináltam) a hús zsírjával kikenünk. A burgonyát meghámozzuk, és fél cm vastag karikákra vágva besózzuk.
  2. A kikent pecsenyesütőbe apróra vágott vöröshagymát, borsot és őrölt pirospaprikát teszünk, erre másfél cm vastag burgonyaréteget, erre egy sor kisült hússzeletet,. Így folytatjuk a rétegzést, az előbbi fűszereket használva, míg a hússzelet és a burgonya is elfogy, ügyelve, hogy az utolsó sor burgonya legyen.
  3. Leöntjük tejföllel elkevert tejjel, és végül a kimaradt pecsenyezsírral. Sütőben szép pirosra és puhára sütjük, közben a saját levével locsolgatjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 802
elküldve: 1
receptkönyvben: 129
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott burgonya sertéskarajjal, tejfölös rakott húsos krumpli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

820
sertés rövidkaraj 80 dkg
burgonya 1.5 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
tejföl 4 dl
tej 2 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek