Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bajor sertéssült burgonyagombóccal

Bajor sertéssült burgonyagombóccal
Bajor sertéssült burgonyagombóccal
300 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazi német recept, német blogról származik. A sok zöldség és a hús együtt nagyon ízletes, és a burgonyagombóccal együtt tálalva isteni fogás!! 

hozzávalók / 5 adag

húshoz

burgonyagombóchoz

ajánlat

Lehet még párolt vöröskáposztát is kínálni mellé, recept a blogomon. Nagyon jól passzol hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított húst egészben a sóval, borssal és a sertéssült fűszersóval elkevert olajjal bekenjük, és egy nagyobb tepsibe tesszük. Köré rakjuk a megpucolt zellert négybe vágva, a meghámozott sárgarépát egészben, a hagymát és fokhagymát szintén egészben. Felöntjük a sör felével, és lefedjük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 2 órán át sütjük a tarját benne. Majd kivesszük, megfordítjuk, felöntjük a maradék barna sörrel, és kb. 3 dl vízzel, amiben elnyomkodtunk két húsleves kockát. Újra lefedjük, és kb. még 2 órára visszatesszük a sütőbe.
  3. Ez idő alatt elkészítjük a gombócokat: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, amikor puha, leszűrjük, meghámozzuk és összetörjük. Adunk hozzá kevés sót, két egész tojást, egy kanál zsírt és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy kézzel gombócokat tudjunk formálni belőle. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény! Forrásban lévő vízben, puhára főzzük kb. 15-20 perc alatt.
  4. A sütési idő letelte után ellenőrizzük, hogy a hús elég puha-e (sütőtől is függ). Ha igen, akkor kivesszük a léből egy tányérra a zöldségekkel együtt. A levet átszűrjük egy lábasba, és feltesszük főni a tűzhelyre.
  5. Amikor forr, hozzáadjuk az előzőleg kevés meleg vízben elkevert étkezési keményítőt. Néhány percig főzzük még, majd tálalhatjuk is.
  6. A húst felszeleteljük, mellé tesszük a gombócokat és a zöldségeket, majd az ízletes mártással megöntözzük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 138
elküldve: 10
receptkönyvben: 188
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barna sörös sertéssült, sörös sertéssült gombóccal, sörben sült sertéssült burgonyagombóccal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1076
sertéstarja 1 kg
napraforgó olaj 1 dl
barna sör 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszersó 1 teáskanál
víz 3 dl
zeller 1 nagy db
leveskocka 2 db
fokhagyma 5 gerezd
vöröshagyma 5 db
sárgarépa 4 db
étkezési keményítő 4 evőkanál
finomliszt 35 dkg
tojás 2 db
sertészsír 1 ek
1 kávéskanál
burgonya 4 közepes db