Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakafánk

Bakafánk
Bakafánk
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredete a világháborúig vezethető vissza, amikor a katonák számára mindig kéznél volt a burgonya, és könnyen lehetett sütni a tábortűz mellett a forró vason.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti, az olívaolaj mellett zúzott fokhagymával is ízesítheti.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A krumplikat megpucoljuk, majd fél cm vastag karikára vágjuk.

  2. Egy serpenyőben olaj nélkül vagy forró vason a krumplikarikák mindkét oldalát megsütjük, vigyázva, hogy jól átsüljön.

  3. Tálra szedjük, olívaolajjal (én a fokhagymás-bazsalikomos olívaolajat szeretem) meglocsoljuk, és megszórjuk darabos sóval.


  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 437
elküldve: 10
receptkönyvben: 362
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: 2

szakács

Melcsi

Mióta szakács: 2010.05.19.
6 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

chips, forró vason sült krumplikarikák, burgonyakarikák sütve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-05-30 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Thu, 2013-01-17 21:29

Gyerekkoromban a tűzhely lapján sütötték, és "taslinak" hívták mifelénk. Már el is felejtettem, milyen volt, mikor télen ezt ettük reggelire kolbász zsírral, és menta teával! Valószínűleg nosztalgiázni fogok hétvégén, csak azt nem tudom, a teflonban is olyan íze lesz-e, mint az öntöttvas lapon.

187
burgonya 8 közepes db
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint