Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baklava ahogyan Khazmeer készíti

Baklava ahogyan Khazmeer készíti
Baklava ahogyan Khazmeer készíti
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle baklava létezik, az albán, a szerb, a török, a görög... Ez a sajátunk, mondhatnám családi recept... 
A szirupot nem kell agyonfőzni, mert akkor beikrásodik, és úgy nem annyira élvezhető, de nincs benne semmi ördöngösség. Sok sikert hozzá! :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A sziruphoz

ajánlat

Nem nehéz elkészíteni, bátran merem bárkinek ajánlani, aki szereti az édes élvezeteket... Ez nagyon az! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  2. Kiolajozott tepsibe 2 lap rétestésztát teszünk, megkenjük töltelékkel, majd ismét 2 lap és töltelék, amíg el nem fogy a réteslap és a massza is. Ügyeljünk arra, hogy a tetejét is kenjük le, mert különben sütés közben megéghet.
  3. Villával jól megszurkáljuk, és előmelegített sütőben szép barnára sütjük.
  4. Még melegen háromszögeket vágunk belőle. Közben a szirupot megfőzzük, és forrón ráöntjük.
  5. Amikor kihűlt, megesszük! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 349
elküldve: 2
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

khazmeer

Mióta szakács: 2012.08.12.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

baklava, diós baklava, házi baklava

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

933
réteslap 2 csomag
tojás 5 db
joghurt 4 dl
sütőpor 2 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
dió 20 dkg
napraforgó olaj 3 dl
cukor 60 dkg
víz 0.5 l
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliaaroma 10 ml