Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baklava-rolók

Baklava-rolók
Baklava-rolók
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A baklava az egyik személyes kedvencem, a szerb verziók is tetszenek, de leginkább a bosnyák, főleg a szarajevói baklavák változatos világa izgalmas. Ez a recept is onnan származik. Apróbb variációk megengedettek a töltelékkel, sőt láttam ennek csokoládéba mártott változatát is.

hozzávalók / 8 adag

A baklavához

A sziruphoz

ajánlat

A desszert meglehetősen édes, ezért nehéz mellé megfelelő bort találni. Ha picivel több csokoládét teszünk bele, akkor Hetényi János "János-áldás" nevű, madeira típusú bora talán felvenné a versenyt a baklava-rolókkal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a darált kekszet, a csokit és a diót.
  2. A réteslapokat egyenként félbehajtjuk, csíkban teszünk rá az egyik végére néhány kanál tölteléket, és feltekerjük, majd a tepsibe tesszük. Ezt tesszük az összes réteslappal, és a tekercseket szorosan egymás mellé a tepsibe helyezzük, ahol a rolókat 6-7 centis szivarkákra vágjuk fel.
  3. Felolvasztjuk a vajat, és leöntjük a baklava-rolókat. Addig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz.
  4. A kisült baklavákat leöntjük a kihűlt sziruppal, és legalább néhány órán át (de legjobb egy egész éjszakán át) hagyjuk a szirupot felszívódni.
  5. A szirup készítése: A cukrot a vízbe tesszük, felforraljuk, legalább 5 percig forraljuk, majd beletesszük a citromkarikákat, és hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 058
elküldve: 2
receptkönyvben: 151
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

zoranka

Mióta szakács: 2008.05.05.
2 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: szerb
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós-csokis réteskülönlegesség, szerb rétes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maresz53
Maresz53 Sun, 2011-10-16 08:57

Imádom a baklavát, bár nem kéne fogyasztanom...meg fogom csinálni! Köszi a receptet!

911
réteslap 3 csomag
búzadara 100 g
dió 200 g
étcsokoládé 100 g
vaj 250 g
cukor 500 g
víz 3 dl
citrom 0.5 db