Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi betyárleves

Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok egy levesrajongó, azonban ezt a levest bármikor, bármilyen körülmények között el tudom fogyasztani.
Nem lehet betelni vele...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki szereti, szaggathat bele csipetkét is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk. A húst megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk. A leveszöldségeket és a gombát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk a zöldégeket, a gombát pedig nagyobb szeletekre.
  2. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, majd beledobjuk az apró darabokra vágott füstölt szalonnát  és a sertéshúst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával és felöntjük vízzel.
  3. Ha a hús fépuhára főtt, beledobjuk a kockázott zöldségeket, a paradicsomot és a gombát.
  4. Ha minden megpuhult, a liszttel kikevert tejföllel behabarjuk a levest és beledobjuk az apróra vágott kaport. Kb 10 percig alacsony lángon rotyogtatjuk, majd tálaljuk egy csepp tejföllel a tetején.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 100 347
elküldve: 11
receptkönyvben: 1 034
elkészítve: 45/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Anna

Mióta szakács: 2009.10.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bakonyi gombaleves, betyárleves bakonyi módra

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2014-12-10 18:33

Jó, laktató leves lett, ízlett. Kapor helyett cayenni borssal szórtam meg a végén, azt jobban szeretjük. Érdemes volt kipróbálni, máskor is fogom főzni. Köszi a receptet. Zsuzsa.

Huncutka73
Huncutka73 Mon, 2012-03-05 12:44

Kedves Anna!
Tegnap a családomnak elkészítettem ezt a levest. Bár egy kicsit fenntartással voltak a kapros ízesítéssel szemben, de nagyon finom lett és mindenkinek nagyon ízlett, úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom! Köszi a receptet! :)
Anikó

Zümi
Zümi Sat, 2012-01-14 22:56

a heti menü ajánlatot böngészve találtam a receptre. Nagyon szépen köszönöm a család nevében is. Nagyon finom lett, mindenki dicsérte.
Én raktam bele csipetkét is nagyon finom és tartalmas leves. :)

erzse
erzse Sun, 2011-11-27 11:50

Üdvözlet mindenkinek.
Már másodszor készítem el kezdő létemre.
Az egyik kedvencem lett.
Köszönöm szépen a receptet.

AGI40
AGI40 Fri, 2011-10-21 17:31

MA CSINÁLTAM MEG EZT AZ ISTENI LEVEST A KISFIAM MOST EVETT BELŐLE ELŐSZÖR NAGYON DICSÉRTE PEDIG ELÉG FINNYÁS.KÖSZI A RECEPTET.

fef6892
fef6892 Sun, 2011-12-25 07:38

Kedves AGI40!
Kikérem magamnak...
Nem is vagyok finnyás! És amíg olyan szerencsés vagyok, hogy a Te főztödet ehetem, nem is leszek az!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-29 13:38

Üdvözlök Mindenkit!

Én egy szálloda éttermében kóstoltam ezt a levest nem olyan régen, s már akkor megfogadtam, hogy itthon is elkészítem.
Mindenkinek tudom ajánlani, nagyon finom és tartalmas! Érdemes elkészíteni! ;)

holley84
holley84 Tue, 2010-08-24 10:36

Kedves Anna!

Megcsináltam a levest egy jó nagy kondérral,annyi változtatással, hogy kaprot nem tettem bele, viszont pár szem kolbászt az íze kedvéért azért beledobtam:) nagyon izlett a vendégeimnek, nem győztek dicsérgetni. nagyon finom lett. köszönöm a receptet!
timi

soroskovacs
soroskovacs Fri, 2010-05-21 14:50

Kedves Anna!
Most lett kész a leves,és bár még nem ettünk belőle,én azért kóstolgattam:)Nagyon finom!Annyit változtattam rajta,hogy csülökből csináltam:tegnap megfőztem a füstölt csülköt,ma felkockáztam a "sima" csülköt,lepirítottam hagymával,és felöntöttem a füstölt csülök levével.Raktam még bele zöldpaprikát is(nálam a "bakonyi" ételekhez hozzátartozik a paprika),és petrezselyemzöldet is.Tényleg isteni.Köszönöm a receptet!
Anikó

Emeralddragon
Anna / Emeralddragon Wed, 2009-11-11 19:34

Kedves Andrea!
Szívből örülök, hogy ízlett és hasznos volt a recept.
Remélem máskor is készítesz majd.
Én úgy szoktam, hogy csak a leves kenyérrel és után valami egyszerű sütemény a végére, mert nagyon laktató, ha jó sűrűre főzöd...
Anna

pintenics-bartus
Andi81 / pintenics-bartus Wed, 2009-11-11 16:37

Kedves Anna!

Hétvégén megcsináltam ezt a levest, mert nagy családi összeröffenés volt. Úgy elfogyott, hogy másnapra egy csepp sem maradt.
Köszönöm a receptet!

Andrea

630
sertéscomb 40 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
gomba 20 dkg
sárgarépa 10 dkg
fehérrépa 10 dkg
vöröshagyma 15 dkg
tejföl 3 dl
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
kapor 1 csokor
paradicsom 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek