Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi csirkemell galuskával

Bakonyi csirkemell galuskával
Bakonyi csirkemell galuskával
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg sertéshúsból kellene készíteni, de mivel mi nem eszünk, szárnyasból készítettem el. Többször megfőztem már ezt az ételt, pulykából és csirkéből is tökéletes. Az utóbbiból hamarabb elkészül.:)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfiléből szeleteket vágunk: kivágjuk a belső húsrészt, majd lapjában kettévágjuk, és még keresztbe is kettévágjuk, így az 1 mellből 10 szeletkét (érmét) lehet vágni.
  2. Sózzuk, borsozzuk a husikat, lisztbe forgatjuk, és olajban elősütjük, és félretesszük.
  3. Ugyanebben a serpenyőben lepirítjuk a szalonnát és a vöröshagymát, majd mehet rá a fokhagyma és a felszeletelt gomba is. Erős tűzön pár percig pirítjuk, mérsékeljük a lángot, szórjuk meg 2 kk pirospaprikával, keverjük jól össze, öntsünk alá kevés vizet, és fedő alatt 5 percig pároljuk.
  4. Majd tegyük bele a serpenyőbe az elősütött husikat, fedjük le, és főzzük 20 percig.
  5. Végül tejföllel habarjuk be. Galuskával és savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 788
elküldve: 5
receptkönyvben: 229
elkészítve: 17/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás csirkemell, paprikás tejfölös csirke, bakonyi csirke nokedlivel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sillyke
Sillyke Thu, 2014-06-05 16:58

Isteni finom lett.Csak annyit változtattam,hogy a szalonnát rögtön lepirítottam és pótoltam egy kis olajjal,és folytattam a receptedet.Mikor már az egész kész lett,és lezártam,akkor adtam hozzá a szalonnát,így ropogós maradt!!! Nagyon köszönöm a receptet! Minden jót!

nbeatrix
nbeatrix Tue, 2013-01-08 20:21

A recept szerint csináltam mindent.
Nagyon finom lett! Az utóbbi idők legjobban eső ebédje és vacsorája lett belőle :)
Köszi: Bea

Bruhaha
Bruhaha Sat, 2012-12-15 15:51

Nagyon finom lett, pedig a piros paprikát véletlenül kihagytam. :) Most alvás lesz tele pocakkal. Köszi szépen a receptet! :)

462
csirkemell filé 1 db
gomba 40 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 150 g