Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi csirkemell nokedlivel

Bakonyi csirkemell nokedlivel
Bakonyi csirkemell nokedlivel
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában sertésbordából szokták készíteni, de csirkével hamarabb elkészül. Egy barátnőm úgy készíti, hogy egy jó adag lecsót botmixerrel összepépesít, ebbe dobja a felszeletelt gombát, megpárolja, majd az elősütött csirkemellet apró kockákban, a petrezselymet és a végén bekeveri tejföllel. Nagyon különleges íze lesz a lecsótól és nagyon selymes lesz az egész.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet besózzuk és lisztbe forgatjuk. Vaj és olaj keverékében elősütjük, félretesszük.
  2. A fennmaradt zsiradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pici pirospaprikával, beledobjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk és fedő alatt elkezdjük párolni. Kb. 10 perc. Menet közben látjuk, hogy elegendő vizet enged-e a gomba. Ha nem, egy kevéssel pótoljuk.
  3. Majd beletesszük az elősütött husit és puhára pároljuk. Kb 7 perc.
  4. A végén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Aki szeretné, felöntheti tejföllel vagy tejszínnel, amit el kell keverni 1 kávéskanál liszttel.
  5. Galuskával tálaljuk.
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 222
elküldve: 8
receptkönyvben: 302
elkészítve: 22/33
Facebookon megjelent: -

szakács

zora

Mióta szakács: 2011.10.15.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bakonyi csirke, tejfölös-gombás csirkemell, bakonyi csirkemell, csirke bakonyi módra

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilluska69
Lilluska69 Wed, 2015-04-15 19:06

Én is imádom, szerintem nagyon jó így is! Van egy ismerősöm aki így csinálja és állati finom ennyi gombával is! Én 30 dkg teszek hozzá, mert a család nem nagyon gombás! :)
A recept szerintem tökéletes!

kuckuli
kuckuli Wed, 2013-03-06 14:56

Ma ez volt az ebéd, nagyon finom volt csirkemellből is! Zsemlegombóccal !! Titánium lábosban fél óra alatt készen volt az egész!!
Köszönöm az ötletet!

mkata
M.Kata / mkata Mon, 2012-06-18 11:35

Imádom a bakonyi-t!!! De 1 kg húshoz 1 kg gomba nem lesz sok? Én 25-30 dkg-ot szoktam, szerintem az pont elég ahhoz, hogy kellemesen érződjön a gomba... Azért köszönet a receptért, kipróbálom majd csirkével is.

441
csirkemell filé 100 dkg
gomba 1 kg
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes fej
finomliszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
margarin 1 ek
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint