Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi csirkemell újragondolva

Bakonyi csirkemell újragondolva
Bakonyi csirkemell újragondolva
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombát és a gombás ételeket nálunk a férfiak nem szeretik, de mivel van női csapat is a családban, ezért szoktam néha készíteni. Most a bakonyi sertésbordát gondoltam újra, és próbáltam kicsit másképp elkészíteni csirkemellből.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a csirkemellfilét felszeleteljük, majd az 1 dl olaj, az ételízesítő, a fokhagymapor és a bors alapanyagokat összekeverjük, amibe belehelyezzük a csirkemellszeleteket.
  2. Ezután összevágjuk a hagymát, a fél dl olajat lábasba öntjük, belerakjuk a hagymát, és alacsony fokon dinsztelni kezdjük. Közben a gombát is előkészítjük, mivel konzerv gombát használok, nem sok teendő van vele. A nagyobb darabokat kockázzuk (én úgy szeretem, ha nem túl nagyok a gombaszeletek), majd hozzáadjuk a piruló hagymához, és tovább pirítjuk.
  3. Amikor már újra elfőtt a lé, belerakjuk a fűszerpaprikát, és felöntjük vízzel. Belekockázzuk a fél kaliforniai paprikát, és hozzáadjuk a teáskanál paprikakrémet.
  4. Közben előveszünk egy serpenyőt, amit felforrósítunk. A csirkemellszeleteket a pácból kiszedjük, a serpenyőbe tesszük, és hirtelen megsütjük, majd belerakjuk az előzőleg elkészített gombához. Kicsit még főzzük tovább, amíg elkészítjük a habarást.
  5. A tejfölt és a lisztet simára keverjük, majd behabarjuk vele az elkészült gombás csirkemellfilét.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 72
össznézettség: 33 029
elküldve: 2
receptkönyvben: 228
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Bessy

Mióta szakács: 2016.05.27.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bakonyi csirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2017-11-03 07:59

Hmmm.......ez a fotó és a cikkben kiemelt fotó egészen más.....ó, kis huncut Nosalty.....!

Szalánczi Anna
Panno / Szalánczi Anna Fri, 2017-11-03 10:33

Kedves Walaky!
A két kép egy és ugyanaz. Csupán annyi történt, hogy a cikkben szereplő fényképet elforgattuk.
Üdvözlettel:

Szalánczi Anna
Nosalty

697
csirkemell filé 40 dkg
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 0.5 dl
gomba 170 g
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
tejföl 175 g
finomliszt 1 púpozott ek
víz 1 dl