Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi húsgolyók

Bakonyi húsgolyók
Bakonyi húsgolyók
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető húsgolyók, gombás-tejfölös mártással, orsó tésztával. 
Akár hétköznap, akár a hétvégi ünnepi asztalra készítjük, biztosan nagy sikert fog aratni! :)

hozzávalók / 4 adag

A húsgolyókhoz

A mártáshoz

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

A húsgolyók

  1. Egy nagy méretű tálba öntjük a darált húst, a zsemlemorzsát, a tojást, a fűszereket és petrezselymet, majd a kezünkkel jól összedolgozzuk.
  2. Bevizezett kézzel 2-3 cm-es gombócokat gyúrunk, majd félretesszük őket.
  3. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, és néhány perc alatt körbesütjük a húsgolyókat, majd újból félretesszük.
  4. Jöhet a mártás!

A mártás

  1. A húsgolyókhoz használt serpenyőbe szórjuk a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
  2. Jöhet mellé az aprított fokhagyma és a vékony szeletekre vágott gomba. Néhány perc alatt picit összefonnyasztjuk a gombát, majd fűszerezzük.
  3. Felöntjük az alaplével, és lefedve 10-15 percig főzzük.
  4. Gombás keverék mellé rakjuk a húsgolyókat, és lefedve puhára pároljuk. (Ha teljesen homogén mártást szeretnénk, a húsgolyók beletevése előtt egy botmixerrel rásegíthetünk az állagra.)
  5. Egy kis tálkába kanalazzuk a tejfölt, és liszttel csomómentesre keverjük, majd egy merőkanálnyi szósszal hőkiegyenlítést végzünk.
  6. A tejfölös keveréket visszaöntjük a serpenyőbe, és óvatos körkörös mozdulatokkal elegyengetjük.
  7. További 5-10 percig főzzük a mártást a golyókkal, immáron fedő nélkül, majd a kifőtt tésztával tálaljuk.

A tészta

  1. Amíg a mártásunk a húsgolyókkal párolódik, lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 9 832
elküldve: 1
receptkönyvben: 127
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
946 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húslabdák tejfölös-gombás szószban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

624
darált sertéshús 30 dkg
zsemlemorzsa 3 ek
tojás 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
csiperkegomba 300 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
alaplé 3 dl
tejföl 3 ek
finomliszt 0.5 ek
tészta 300 g
0 ízlés szerint