Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi palacsintatekercsek (Bakonyi palacsinta 2.)

Bakonyi palacsintatekercsek (Bakonyi palacsinta 2.)
Bakonyi palacsintatekercsek (Bakonyi palacsinta 2.)
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha palacsinta, akkor az legyen édes! - gondoltam eddig.
De ez a Stahl recept elcsábított, így adtam neki egy esélyt a bizonyításra! Szerencsére nem fogtam mellé vele, nagyon ízletes és laktató finomság lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kivajazunk egy 30*40-es tepsit.
  2. A palacsintához a hozzávalókat simára keverjük turmixgépben.
  3. A gombát megtisztítjuk és fél cm vékonyan felszeletelve a vajon sóval-borssal 5 perc alatt megpároljuk, fedő alatt. Néha megkavarjuk és ha kész, fedő nélkül nagy lángon elforraljuk róla a nedvességet.
  4. A hámozott paradicsomot botmixerrel pürésítjük.
  5. A hagymákat apróra vágjuk.
  6. A szalonnát felkockázzuk és pörcösre pirítjuk az olajon. A pörcöket kiszedjük szűrőlapáttal és csak 2 evőkanálnyi zsiradékot hagyunk a serpenyőben.
  7. A visszamaradt szalonnazsíron mérsékelt lángon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, levesszük a tűzről, hozzávegyítjük a pirospaprikát, a gulyáskrémet, a darált húst és kicsit sózzuk-borsozzuk.
  8. Az egészet visszatesszük mérsékelt tűzre, 3-4 percig kevergetjük, majd jöhet bele a fokhagyma, a pépes paradicsom és a bor. 2 perc alatt összeforraljuk őket, és a húst lefedve, néha megkeverve, 10 perc alatt puhára pároljuk.
  9. Közben megsütjük a palacsintákat, 8-10 db lesz belőle.
  10. A megpárolt húshoz keverjük a gombát és 2 perc alatt nagy lángon összefőzzük őket.
  11. Hozzáadjuk a tejfölt, a félretett pörcöket és az így kapott töltelékkel megtöltjük a palacsintákat.
  12. Egymás mellé tesszük őket a tepsibe, megkenjük mindet szétmorzsolt juhtúró és tejszín keverékével, 15 perc alatt készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 156
elküldve: 1
receptkönyvben: 231
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bakonyi palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fuszulyka
fuszulyka Wed, 2015-03-04 21:05

Szia!
Köszönöm, nagyon finom lett. :)
Piciket változtattam rajta: Sajnos csak konzerv gombám volt, viszont így nem kellett külön megpirítanom. A szalonnát pirítás után nem vettem ki, hanem csak hozzáadtam a húst és a többi hozzávalót. Csak 2 dl tejszínem volt, ez került a tetejére és kb. 5 dkg krémfehér sajt. Bekerült a receptkönyvembe.

Kacsa951
Kacsa951 / Kacsa951 Wed, 2010-02-10 08:16

Szia Mignon!
Jónak tűnik a recept, engem csak az a 40 dkg paradicsom riaszt vissza, nálunk senki nem szereti. Ezt kell valahogy kiküszöbölnöm és úgy lehet, hogy megcsinálom. Szerinted mit lehet tenni?
Üdv.: Kati

1292
finomliszt 20 dkg
1 kk
tojás 2 db
tej 5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
csiperkegomba 25 dkg
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
füstölt szalonna 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 2 ek
gulyáskrém 2 ek
csirkemell filé 35 dkg
száraz vörösbor 1 dl
tejföl 3 dl
juhtúró 20 dkg
főzőtejszín 4 dl
vaj 1 ek