Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi sertésborda Tündér konyhájából

Bakonyi sertésborda Tündér konyhájából
Bakonyi sertésborda Tündér konyhájából
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiam szakácsnak tanul, és ők készítettek gyakorlaton bakonyit. Azóta mindig ezzel nyüstölt, hogy főzzek én is itthon. Bevallom, eddig ezt nem készítettem, mert én nem szeretem a gombát. Egyik vasárnap aztán megleptem vele, az egész családnak nagyon ízlett (még én is megkóstoltam:))!

Tudtad-e? Nem bakonyi sertésborda, hanem bakonyi módra készül, és a híres Gundel étteremből indult világhódító útjára - annyira, hogy ma már szerintem nincs is étterem, amelynek ne lenne "bakonyi módra" készült étel az étlapján.A "bakonyi mód" – amely egy bankettnek köszönheti létezését – újabb és újabb fogásokat ihletett, különféle halakat, húsokat kombinálva gombapaprikással. (forrás: szellemafazekban.blogspot.com)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, lisztbe megforgatjuk, és forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd kiszedjük egy tányérra.
  2. A visszamaradt zsiradékhoz tesszük a kockára vágott szalonnát, üvegesre megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, kicsit ezt is megdinszteljük.
  4. Beletesszük a cikkekre vágott gombát.
  5. Pirospaprikával megszórjuk, vízzel felengedjük, megsózzuk, majd hozzátesszük a kockára vágott zöldpaprikát, és a paradicsomot.
  6. Felforraljuk, belerakjuk az elősütött bordákat, és puhára pároljuk.
  7. Tejfeles, tejszínes habarással besűrítjük, és jól összeforraljuk az egészet.
  8. Körítésként adhatunk hozzá galuskát, rizst, tésztát. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 224
elküldve: 5
receptkönyvben: 95
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Tunder70

Mióta szakács: 2013.03.20.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös-gombás sertéskaraj, sertéskaraj gombával és tejszínnel, gombás-tejszínes karajszeletek

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi1010
zsuzsi1010 Sun, 2016-09-25 12:16

Ez az étel nálunk is nagy kedvenc lett. Pontosan úgy készítem, ahogy írtad, csak a gyerekek miatt a végén kiszedegetem a húst, a szószt összeturmixolom, aztán vissza bele a húst. (Ha gomba darabokat látnak, biztos meg nem eszik, így viszont nincs nyafogás...) Főtt tésztára tálalom. Az egész család imádja! :)

zsadildi
zsadildi Sat, 2014-09-13 18:43

Kedves Tunder70! Már többször elkészítettem a recepted alapján ezt az ételt és fantasztikusan finom lett a végeredmény. Köszönet érte !

659
sertés rövidkaraj 0.6 kg
gomba 40 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 2 dl
főzőtejszín 200 ml
finomliszt 1 ek
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
napraforgó olaj 1 dl