Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi sertéskaraj

Bakonyi sertéskaraj
Bakonyi sertéskaraj
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán finom és laktató vasárnapi ebéd.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Galuska illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús kicsontozása után ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, és hűtőbe tesszük.
  2. A vöröshagymát és a baconszalonnát kockára vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk.
  3. Beletesszük a felaprított gombát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, sóval, ételízesítővel, és kevergetve addig pirítjuk, míg zsírjára nem sül.
  4. Ekkor megszórjuk finomliszttel, pár percig kevergetve pirítjuk, majd félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  5. Elkeverjük, felöntjük kb. 6-7 dl vízzel, simára keverjük, majd állandó keverés mellett besűrítjük. Végül belekeverjük a tejfölt, és megforraljuk.
  6. A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, és kevés forró olajon mindkét oldalát megsütjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 21 173
elküldve: 1
receptkönyvben: 164
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös gombás sertéskaraj, gombás sertéshús tejfölösen, tejfölös-gombás sertéshús

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csavez11
Csavez11 Sun, 2015-11-15 12:40

Köszönöm a receptet !!!

Most készítettem el ,nagyon jó recept bárkinek ajánlom !
Sertés hús lévén én az ilyeneket csak igazi házi sütésű zsírral szoktam csinálni az ad neki igazán Magyaros ízt .

Még egyszer mindenkinek ajánlanám ezt a hungarikum receptet !

Köszönöm Károly !

557
csontos sertéskaraj 1.5 kg
gomba 70 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
bacon 5 dkg
sertészsír 3 ek
bors 1 kávéskanál
borsikafű 1 kávéskanál
fűszerpaprika 2 kávéskanál
finomliszt 2 evőkanál
ételízesítő 2 kávéskanál
petrezselyem 1 csokor
tejföl 350 g
0 ízlés szerint
finomliszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
víz 7 dl