Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi sertéskaraj SPAR konyhájából

Bakonyi sertéskaraj SPAR konyhájából
Bakonyi sertéskaraj SPAR konyhájából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krémes-szaftos bakonyi sertésszelet, amit a tetején lévő jó sok tejföl tesz igazán ízletessé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat egy kisebb serpenyőben felhevítjük, és megpirítjuk rajta a sóval-borssal fűszerezett karajszelet mindkét oldalát megpirítjuk és félretesszük.
  2. Ugyanebben a serpenyőben (ha szükséges, az olajat pótoljuk) három részletben megpirítjuk a felszeletelt gombát, majd félretesszük.
  3. Szintén ebben a serpenyőben megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, és addig pirítjuk, amíg össze nem esik. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszerpaprikát, valamint a köményt, elkeverjük, és hozzáadjuk a darabolt paradicsomot és 150 ml vizet. 10 percig kis lángon főzzük, majd beletesszük a karajszeleteket, és lefedve 30-40 percig főzzük, amíg a hús teljesen puha nem lesz (közben ha szükséges, a vizet pótoljuk).
  4. Ha a hús elkészült, kivesszük. A tejfölt elkeverjük a liszttel, hozzákanalazunk a szószból, simára keverjük, majd hozzáöntjük a maradék szószt is, és botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. Visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd végül belekeverjük az előzőleg megpirított gombát. Nokedlivel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 8 509
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bakonyi karaj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

503
napraforgó olaj 50 ml
csiperkegomba 250 g
sertés rövidkaraj 500 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 db
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
víz 150 ml
finomliszt 1.5 ek
tejföl 270 g