Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi sertésragu galuskával

Bakonyi sertésragu galuskával
Bakonyi sertésragu galuskával
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gombás ételek kedvelőknek ajánlom e finom ételt.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 kg sertéshús (comb vagy lapocka)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 2 fehér paprika
  • 1 db paradicsom
  • 30 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 kk mustár
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kockára vágjuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük 1 dl vízzel, és fedő alatt pároljuk. 
  2. A szalonnát apró csíkokra szeljük, zsírjára sütjük.
  3. Közben a hagymát finomra vágjuk, a fehér paprikát belső részét kivágjuk, majd felszeleteljük, és a paradicsomot és a gombát is. (Most nem friss paprikát és paradicsomot használtam, hanem a télre eltett sült paprika és paradicsomot vettem elő a fagyasztóból, és ezzel helyettesítettem. Erdei gombát, tuskó gombát rejt a finom étel, amit szintén a fagyasztóból vetem elő.)
  4. A szalonna zsírján a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fagyasztott gombát, paprikát, paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, kb. 1 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összeforraljuk. 
  5. Beletesszük a félig megpuhult húst levével együtt, és tartalék lángon tovább főzzük.
  6. Ha már megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt, 1 kiskanálnyi mustárt, 1 kk porcukrot, 1 evőkanál lisztet csomómentesre kikeverünk, és lassan a raguhoz adjuk, majd összeforraljuk.
  7. Galuskával tálaljuk. Igazán ízletes lett.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 57
össznézettség: 144 927
elküldve: 31
receptkönyvben: 510
elkészítve: 73/80
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésragu bakonyi módra, gombás sertéshús, bakonyi sertéssült

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ballago987
ballago987 Tue, 2015-01-13 19:12

Nagyon eredeti,tájjellegü tartalmas,izletes,laktató étel,melyet kb 15 alkalommal készitettem már el némi módositásokkal,hol a gomba mennyiségét növeltem hol a gomba fajtáját változtattam,füszerezését erösitettem törött borssal,tejföllel,minden formájában még a tányérok is kinyalásra kerültek.Telitalálat ez a recept.Köszönet érte.

edit56
VnéEdit / edit56 Tue, 2015-01-13 22:27

Köszönöm a visszajelzést.
Örülök,hogy ízlett a kedves családodnak.
Üdvözöllek:Edit.

nila6748
zsebipumba / nila6748 Thu, 2014-11-20 00:07

Most készítettem el, barátom befalta és én is. Mi tésztával ettük, mert erre volt időm. De így is nagyon finom lett. Köszönjük a receptet!!!