Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balatoni főtt kukorica

Balatoni főtt kukorica
Balatoni főtt kukorica
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bizonyára sokan emlékeztek a '80-as évek hangulatára, a balatoni nyaralásokra, ahol a kukoricaárus a strandot naponta többször is körbejárta a kis kocsijával, és mi rohantunk csemegézni. Ez a kukoricarecept számomra ezt a retró ízvilágot idézi fel.

hozzávalók / 3 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként leszedjük a kukoricacsövekről a leveleket, majd egy nagyobb fazék alját kibéleljük a zsengébb, leszedett levelek egy részével, majd rárakjuk a csöveket, és befedjük a maradék levelekkel.
  2. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk, majd letakarjuk, és a hőt mérsékeljük alatta, ezután a forrástól számítva kb. 40-50 percig főzzük.
  3. A főzési idő attól függ, hogy mennyire volt zsenge a kukorica, ez lehet kevesebb vagy több is. Ha kellően megpuhult a kukorica, eltávolítjuk a leveleket, de a kukoricát érdemes a főzőlében tartani a fogyasztásig.
  4. A megfőtt kukoricát ízlés szerint fogyasztjuk, mi sóval szeretjük. Ezt a módszert a szüleimtől tanultam anno, és azóta is így főzőm.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 100
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

főtt kukorica

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

238
csöves kukorica 6 db
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál