Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balatoni kajszis kocka

Balatoni kajszis kocka
Balatoni kajszis kocka
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért balatoni, mert mikor beleharapok az évi első kajszibarackba, akkor gyermekkorom balatonlellei nyarainak ízét érzem a számban :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját krémesre keverjük a cukorral, majd a vajjal. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a masszához keverjük.
  4. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, elrendezzük rajta a félbeszedett, kimagozott kajszibarackokat, szorosan egymás mellé. Ha 1 kg-nál több gyümölcs fér a tésztára, ne sajnáljuk :)
  5. 35-40 percet sütjük 180°C-on, előmelegített sütőben. Kockára szelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 729
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Rekalein

Mióta szakács: 2014.02.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

barackos sütemény, kajszis kocka, sárgabarackos kocka

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

700
vaj 160 g
porcukor 300 g
rétesliszt 300 g
tojás 5 db
sütőpor 1 csomag
sárgabarack 1 kg