Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balázs kedvenc keksze

Balázs kedvenc keksze
Balázs kedvenc keksze
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Balázskám az egyetlen gyermekem (a 4 közül), aki nem szeret semmiféle süteményt, kivéve ezt a kekszet. Ezt nem győzöm neki hetente csinálni. Most már ő is tud segíteni, ő nyomkodja a formákat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tetejét csokimázzal megcsorgathatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. Egy sütőlemezre sütőpapírt fektetünk.
  2. Egy tálban összegyúrjuk az összes alapanyagot.
  3. Keksznyomóba töltjük a tésztát, és kinyomkodjuk a formákat az előkészített sütőlemezre.
  4. Kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 506
elküldve: 3
receptkönyvben: 366
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Szewi

Mióta szakács: 2009.09.22.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

vaníliás keksz

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bkriszti77
bkriszti77 Sat, 2011-07-23 14:40

Ja,és mivel nekem nincs itthon keksznyomóm,ezért csak simán pogácsaszaggatóval készítettem.Kinézetre egyszerű,na de nem is az a fontos.

bkriszti77
bkriszti77 Sat, 2011-07-23 14:38

Sziasztok,megsütöttem és nekem egy picit édes lett,de valószinüleg kicsit hosszabb lett mint 4 dkg.Majd legközelebb jobban figyelek,mert biztos lesz legközelebb ahogy a gyerekeimet elnézem.Lehet hogy nagyon is hamar.Ízlik nekeik nagyon!!!
Köszönöm a receptet!!Kriszti

tatina
tatina Thu, 2010-11-04 16:08

Sziasztok! Már körülbelül 3 éve porosodik a kamrámban egy keksznyomó. Mikor megláttam ezt a receptet, éreztem ,hogy eljött az idő, hogy végre használatba vegyem. Annyi változtatás történt az eredeti recepthez képest, hogy mandula aromát tettem bele, vaníliás helyett. Nagyon finom!!!! A keksznyomóval gyűlt meg nekem is a bajom. Nem akartak leválni a már kinyomott formák, a még a hengerben lévőktől.Próbáltam késsel, kézzel, de eldeformálódtak.:-( Nem igazán tudom, hogy miért ragaszkodtak ennyire egymáshoz. A tészta könnyen formázható lett...Szerintem azzal nem volt gond. Ha esetleg valakinek van ötlete, hogy mi lehetett a baj, vagy mit rontottam el, szívesen venném a segítséget! Köszönöm szépen!

Sárki
Sárki / Sárki Tue, 2011-08-23 18:39

Szia! Én is sokat küzdöttem a kekszkinyomóval, a nagynéném segített és elárulta, hogy nem kell kikenni a tepsit akkor elválik a tészta a formától és a tepsin marad. A végén sem ragad bele, ha megsült lejön a tepsiről.

papp73
papp73 Thu, 2011-03-24 23:29

Szia! Nekem is meggyűlt a bajom a dologgal, de a férjem rájött a dologra... a keksznyomót rá kell nyomni a sutőlapra, megnyomni a gépet annyiszor, hogy érezd, hogy jól odaragadt a tészta a sütőlaphoz, majd amikor elveszed a gépet, akkor "elszakad" a tészta a géptől, így nem kell késsel vagy kézzel rásegíteni.... remélem segítettem, már ha érthető amit írtam.

Szewi
Szewi / Szewi Sun, 2010-08-15 08:37

Szia Inek! Pont ez a lényeg benne, hogy nincs benne sütőpor, és teljesen porhanyós a kukoricaliszttől.
Hogy mennyi lesz belőle? Elég kiadós. Én a sütő sütőlapjával szoktam kezdeni a sütést, amíg sül, addig nyomom a következő adagot, ami egy kisebb tepsinyi, de még mindig szokott tészta maradni. Így kb. két nagy tepsinyi lesz belőle. Szerintem, azért nem lesz kevés. Meg kell próbálni! Végül is, az alapanyag sem olyan nagy mennyiség. Jó étvágyat hozzá!

inek
inek Sat, 2010-08-14 18:28

Szia, azt szeretném kérdezni, hogy mivel nem kell hozzá sütőpor, szóval nem lesz túl kemény???
Kb mennyi lesz belőle?

Szewi
Szewi / Szewi Fri, 2010-04-16 11:40

Szia! Az a gond, hogy nem teljesen egyformák ezek a keksznyomók. De általában van egy henger, amibe bele kell tölteni a tésztát, majd ezt lezárni, és van egy kar, amit nyomkodni, vagy húzni kell. Magától adagolja a tésztát. Leírása nincs meg?
De ha mégsem sikerülne, akkor csinálsz kis golyócskákat, a tepsire rakod, kicsit meglapítgatod, és kész is a keksz. Igaz, nem lesz ilyen szép, ciráldás, de mégis csak keksz.
Remélem egy kicsit tudtam segíteni, Éva

ariel76
ariel76 / ariel76 Fri, 2010-04-16 09:28

Sziasztok
Anyósomnak van ilyen keksznyomo berendezése.
Sajnos a mai napig sem jötünk rá, hogy kell a kinyomott tésztából sütit vagis kekszet csinálni.
Eltudjátok nekem ezt magyarázi. Mert jó lenne használni a berendezést mivel a gyerekek imádják nálunk is a kekszet.
Előre is köszönöm a segítséget.

dnikoletta
dnikoletta Thu, 2009-10-15 14:40

Szia!
Megsütöttem!Valami isteni lett!Én is sok helyen kerestem ilyen receptet,de vagy nem találtam,vagy használhatatlan volt! :)
Szóval köszi a receptet!!!!!
Niki

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-10-15 16:31

Szia Niki!
Örülök, hogy ízlett, ízlik. Szerintem is nagyon jó kis recept, és nagyon egyszerű is. Akár össze is lehet ragasztani egyet-egyet lekvárral, csokival, krémmel is. És ami még fontos! hogy nagyon sokáig el is áll jól záródó dobozban.
Éva

Szewi
Szewi / Szewi Thu, 2009-09-24 08:22

Köszönöm az elismerést. De Te meg is sütötted? Kipróbáltad? Éva

549
vaj 175 g
porcukor 40 g
1 csipet
vaníliaaroma 5 ml
kukoricaliszt 40 g
finomliszt 175 g