Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balzsamecetes csirke

Balzsamecetes csirke
Balzsamecetes csirke
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A minap estem át egy kisebb műtéten, tehát újra előnyben részesítem a villámgyorsan elkészíthető ételeket. Ez is elkészült kb. 10-12 perc alatt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon, erősebb tűzön elkezdjük pirítani a félfőre vágott lila hagymát. Mikor kissé puhulni kezd, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, és addig pirítjuk, míg kifehéredik. Közben sózzuk, borsozzuk.
  2. Mikor elváltozott a színe, felöntjük 2 dl fehérborral, és erős tűzön addig sütjük, míg a bor alkoholtartalma elszáll (2 perc).
  3. Hozzáadjuk a balzsamecetet vagy balzsamecetkrémet, és további 2 percig pirítjuk.
  4. Párolt rizzsel, korianderlevéllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 588
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Csirke balazsmecettel, Diétás csirkemell balzsamecettel, Gyors csirke balzsamecettel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyultanti
nyultanti / nyultanti Wed, 2016-05-04 06:05

El se tudtam képzelni, hogy milyen íze lesz, de annyira gyorsan elkészül, hogy muszáj volt kipróbálnom. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet, felkerül a rendszeresen készített ételek listájára!!!

256
csirkemell filé 50 dkg
szőlőmagolaj 1 ek
lila hagyma 3 nagy db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 2 dl
balzsamecet 4 ek