Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balzsamecetes marhapörkölt

Balzsamecetes marhapörkölt
Balzsamecetes marhapörkölt
160 perc / előkészület: 20 perc főzés: 140 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szoktam vörösborral is készíteni, de nekünk ez a verzió jobban ízlik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Galuskával vagy főtt burgonyával a legfinomabb.
Én szoktam beletenni frissen vágott petrezselyem- és zellerzöldet is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és zsíron megpirítjuk.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd vissza a tűre, és egyből mehet bele a hús.
  3. Addig sütjük, míg a hús külső részén réteg képződik, fűszerezzük borssal, egész köménnyel, majorannával, babérlevéllel, sózzuk, és meglocsoljuk balzsamecettel.
  4. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát.
  5. Fedő alatt pároljuk, majd mikor a hús már majdnem jó, fedő nélkül elfőzünk a levéből. Nem kell alá vizet önteni, épp elég lesz, ami kifő a hozzávalókból.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 998
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

FoX

Mióta szakács: 2011.04.18.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos-paprikás marhapörkölt, marhapörkölt balszamecettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Waneck
Waneck Thu, 2015-07-23 16:13

Nem régiben elkészítettem, kétszer is mivel az elsőnek nagy sikere volt. Én tettem hozzám őrölt római köményt is (extra jó vele) javaslat. A paradicsom és a paprika csak akkor kell bele ha a hús teljesen puhára főtt aztán egyet forralni még és kész. Különben a zöldség teljesen szét fő! Waneck

Attila78
Attila78 Mon, 2014-10-06 23:41

Megcsináltam a recept szerint, köménymag nélkül. Nagyon finom lett

500
marhahús 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
paradicsom 3 közepes db
hegyes erős paprika 2 db
köménymag 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0.5 ek
fűszerpaprika 2 ek
babérlevél 2 db
balzsamecet 1 ek
mangalica zsír 3 ek