Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Balzsamecettel fényezett kacsamell

Balzsamecettel fényezett kacsamell
Balzsamecettel fényezett kacsamell
53 perc / előkészület: 35 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak akkor készítek kacsamellet, amikor különösen szép áruhoz jutok. Ha ez a feltétel teljesült, akkor már csak egyetlen dologra kell odafigyelni, és nem lehet elrontani: nem szabad túlsütni, belül rózsaszínűnek (rozénak) kell lennie a húsnak. Ezt a balzsamecet-mázas bevonatot a BBCFood weboldalán olvastam és mondhatom, hogy biztosan a repertoár része lesz a jövőben, elnyerte maximális tetszésünket. Mellesleg elkészíteni sem nagy ügy.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsamellet megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. A bőrét beirdaljuk és bedörzsöljük a sóval.
  2. Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, beletesszük a kacsamellet a bőrös felével lefelé és így sütjük 14 percig (mérsékelt tűzön!). Ez idő alatt a kacsazsír kisül a bőrből, ezt öntsük le. 14 perc elteltével a kacsamell bőr nélküli részét kevés zsírral megkenjük és erre az oldalára fordítva 4 percig sütjük. Félretesszük a húst.
  3. A serpenyőbe öntjük a balzsamecetet és a mézet, és lassú tűzön beforraljuk harmadára (ez körülbelül 30 perc alatt történik meg). A kacsamellet bekenjük a balzsamecet redukcióval. Pár percig állni hagyjuk. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk és tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 970
elküldve: 4
receptkönyvben: 272
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atarkoi
atarkoi Sun, 2016-04-17 16:05

Vegul en is elkeszitettem, es nagy-nagy siker lett. :)) Egy kicsit eroteljesnek ereztem a balzsamecet-mez variaciot, igy belevagdaltam egy keves narancsot, amitol igazan pikans lett. Nagyon koszonom a receptet!!:))

Jane Austin
Jane Austin Wed, 2013-04-10 08:31

Ez a kedvenc receptem a NoSalty-n. Köszönöm. Legalább 10szer elkészítettem, és mindig sikerült. Kivéve az első alkalommal a balzsamecetes máz, mert 30 perc helyett nem csak másodperc lenne? En mindenesetre 2-3 percig sűrítem.

Borsimorzsi
Borsimorzsi Sat, 2011-12-17 01:11

Pecsenyekacsa kell hozzá, vagy jó a hízott kacsamell is (én most olyat kaptam)?

annamarid
annamarid Thu, 2011-11-10 13:28

Lassan már 2 éve a család kedvenc étele! Így gondoltam illene már hozzászolnom a recepthez:-)
Egyszerűen függőséget okoz a kacsamell és a balzsamecetes máz (igaz én szószként készítem) összhangja!
Örök hála ezért az új ízvilágért!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-11-14 18:36

Megcsináltam, fincsi :-) tényleg nem nehéz, és pácolni se kell!

330
kacsamell 1 db
1 ek
balzsamecet 50 ml
méz 1 ek