Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banana split cake avagy Banánhajó torta

Banana split cake avagy Banánhajó torta
Banana split cake avagy Banánhajó torta
107 perc / előkészület: 80 perc sütés: 27 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hűsítő nyári desszert, a banánhajó torta változata. A vajkrémhez ír vajat használtam, felhasználás előtt 2 órával vettem ki a hűtőszekrényből, és egy páratlanul puha krémet kaptam, amivel öröm dolgozni. Az epertölteléknél figyelni kell, hogy az eper ne legyen túl pépes, ezért az 5-8 perc főzési időt csökkenthetjük. Tortára fel!

hozzávalók / 8 adag

Tortalapok

Epertöltelék

Ananásztöltelék

Vajkrém

Ganache

Dekoráció

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalapok

  1. A sütőt 175 fokra melegítjük elő. Három kicsi, 15 cm-es formát kivajazunk, liszttel meghintünk, és félretesszük. A lisztet az étkezési keményítővel, a sütőporral és a sóval elkeverjük és átszitáljuk, szintén félretesszük.
  2. A vajat a cukorral egy nagy tálban, a robotgép legmagasabb fokozatán világossá és krémessé keverjük. A tojásokat egyenként adjuk hozzá, jól elkeverjük. A banánt átnyomjuk, és a vaníliakivonattal együtt a tésztához keverjük. Az átszitált lisztkeveréket felváltva az íróval keverjük bele - itt már nem szabad túl erősen keverni.
  3. A tésztát egyenlően osztjuk el a sütőformákban, és 27-30 percig sütjük - egy fogpiszkálóval teszteljük, hogy a tészta ragadós-e, és csak akkor vesszük ki a sütőből, ha a fogpiszkáló tiszta marad. Kivesszük a sütőből, pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük, és rácson hűtjük ki teljesen.

Epertöltelék

  1. Az epertöltelékhez az epret megmossuk, nagy kockákra vágjuk. A cukorral együtt egy kis lábosba tesszük, és felmelegítjük - 5-8 percig főni hagyjuk. Az epreknek puhának, de nem pépesnek kell lenniük. Teljesen kihűtjük. A többletfolyadékot lecsepegtetjük.

Ananásztöltelék

  1. Az ananásztöltelékhez az ananászt lecsepegtetjük, majd kockázzuk. A cukorral és a keményítővel egy kis lábosba rakjuk, és felmelegítjük. Folyamatos keverés mellett 2-3 perc alatt felfőzzük, amíg a massza kissé besűrűsödik.

Vajkrém

  1. A vajkrémhez a tojásfehérjét a cukorral egy hőálló tálba tesszük, és egy lobogó vízzel teli lábos felett fakanállal történő, folyamatos keverés mellett felmelegítjük. A masszának 71 fokos hőmérsékletet kell elérnie - a legjobb egy konyhai hőmérővel mérni.
  2. Levesszük a tűzről, és egy konyhai robotgép táljába öntjük, a legmagasabb fokozaton 8-10 perc alatt felverjük. A meringue-nak tömörnek és fényesnek kell lennie, a tálnak pedig teljesen ki kell hűlnie.
  3. A gép fokozatát csökkentjük, és kis darabonként keverjük hozzá a vajat. Minden vajdarabka között jól átkeverjük. Ha az egész vaj a tálban van, a vaníliakivonatot hozzáadjuk, és további 2-3 percig keverjük a legmagasabb fokozaton, de vigyázzunk, mert a túl sok keverés sem tesz jót. A vajkrémnek könnyednek és fényesnek kell lennie.

Összeállítás

  1. A torta összeállításához az első lapot egy szervírozótálra fektetjük. Némi vajkrémet töltünk egy kerek nyílású habzsákba, majd egy karika vajkrémet nyomunk a sütemény szélére - ez megakadályozza, hogy a töltelék kifolyjon. Az ananásztölteléket a karikán belülre pakoljuk, és simára egyengetjük. Ha szükséges, itt nyomhatunk még egy karika krémet a másikra.
  2. A második lapot ráfektetjük, majd a műveletet a vajkrémmel és az epertöltelékkel megismételjük.
  3. Az utolsó lapot is ráfektetjük, kívül mindenütt rásimítunk egy vékony réteg vajkrémet, és 20-25 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A többi vajkrémet is felvisszük a tortára, a felületét elsimítjuk. A tortát még egyszer a hűtőszekrénybe tesszük körülbelül 60 percre.

Ganache

  1. A csokoládét a ganache-hoz durvára vágjuk, és együtt a tejszínnel egy hőálló tálba tesszük. Mikrohullámú sütőben 15-20 másodpercig melegítjük, aztán elkeverjük - addig ismételjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad, és a ganache sima és fényes lesz. Félretesszük és kihűtjük.
  2. Ahogy a torta kihűlt és a ganache hűvös, de még folyékony, kezdhetjük díszíteni vele a tortát. A legjobb egy kanállal, először csak a szélére egy kevés ganache-t csepegtetni, majd a többit a közepére önteni, és egy spatulával a szélére húzni. Ha a művelet közben túl keménnyé válna a ganache, kevés tejszínnel javíthatjuk az állagát. Hagyjuk száradni.

Dekoráció

  1. A dekorációhoz a tejszínt egy magas tálba tesszük és habosra keverjük.
  2. A habot egy csillagcsöves habzsákba töltjük, és csúcsokat nyomunk a tortára. Száras koktélcseresznyéket ültetünk rájuk. Színes cukorgyöngyökkel díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 15 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 381
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
106 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, Valentin-nap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
maradék ételből: maradék tojásból
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

banana split torta, banánhajó torta, banana split sütemény, banánhajó sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

966
finomliszt 130 g
étkezési keményítő 40 g
sütőpor 1.5 teáskanál
0.25 teáskanál
vaj 120 g
cukor 200 g
tojás 2 db
vanília kivonat 1 teáskanál
banán 2 közepes db
író 180 ml
eper 250 g
cukor 2 ek
ananászkonzerv 250 g
cukor 50 g
étkezési keményítő 1 evőkanál
tojásfehérje 120 g
cukor 200 g
vaj 345 g
vanília kivonat 1 teáskanál
étcsokoládé 85 g
habtejszín 85 g
növényi habtejszín 180 ml
koktélcseresznye 6 db
cukorgyöngy 1 teáskanál