Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banánhab

Banánhab
Banánhab
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bonyolult desszertek készítésére sosem szánom el magam, egyrészt, mert annyira azért nem szeretem az édességet, másrészt meg nem is érezném sikerélménynek pl. egy cicomás, nagyon összetett torta elkészítését. Ez a recept viszont egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon könnyű, egy kiadós ebéd után is könnyen lecsúszik.

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A banánt turmixgépben pépesítjük, hozzáöntjük a citromok és a narancsok levét, meg a cukrot (én kevesebb édesítőt használtam).
  2. A zselatint a zacskón levő instrukciók szerint vízben melegítve feloldjuk, majd hozzákeverjük a likőrt, és az egészet a banánpüréhez keverjük.
  3. A tejszínt nem teljesen keményre felverjük, majd óvatosan hozzádolgozzuk a banánpürét. Poharakba vagy tálkákba töltjük, és a hűtőbe tesszük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 41 112
elküldve: 1
receptkönyvben: 377
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

banánkrém, krémdesszert banánból, banános pohárkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-20 18:35

A tasak zselatinpor mekkora legyen?Hány grammos?

341
banán 50 dkg
citromlé 2 citromból nyert
narancslé 2 narancsból nyert
porcukor 20 g
brandy 2 ek
víz 4 ek
zselatin 10 g
habtejszín 4 dl