Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banánkrémes rolád

Banánkrémes rolád
Banánkrémes rolád
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, banános- krémes piskótarolád, vendégvárásra is alkalmas, dekoratív desszert.

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Egybeszitáljuk a lisztet, sütőport, sót és a kakaóport. A tojások sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral, a fehérjét lágy habbá verjük úgy hogy közben kisebb adagokban hozzáadjuk a maradék 12,5 dkg cukrot is.
  2. Ezután a kétféle habot óvatosan egybeforgatjuk, közben kisebb adagokban beleszitáljuk a kakaós lisztet, végül hozzáadjuk az olvasztott, de teljesen kihűlt vajat is.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük, tűpróba.
  4. A megsült piskótát egy kevés liszttel megszórjuk, majd másik sütőpapírra borítjuk, és hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt lehúzzuk róla a papírt, átfordítjuk és a nem morzsás papírra fektetjük, a sima fele legyen alul.
  5. Ezután rákenjük a krémet, ráfektetjük a banánokat úgy hogy a végeiket előzőleg levágjuk, és citromlével megkenjük a banánokat, majd a sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük, és egy éjszakára hidegre tesszük dermedni.
  6. Máz: másnap a maradék fél dl tejszínt felforrósítjuk, majd felolvasztjuk benne a csokoládét és egy ecset segítségével a piskótaroládra kenjük a csokoládémázat, ízlés szerint díszítjük, majd a szilárdulásig hidegre tesszük.

Krém

  1. A banánt pépesítjük a citromlével és 75 ml tejjel, majd hozzákeverjük a tojást és a tojások sárgáját, a keményítőt, valamint a cukrot.
  2. A maradék 1 dl tejet felforraljuk a vanília aromával, a tűről levéve belekeverjük a banános tejet, visszatesszük a tűzre, és kevergetve sűrű krémmé főzzük, majd hűlni hagyjuk.
  3. 2 dl hideg tejszínt kemény habbá verünk, majd hozzáadjuk a kihűlt banános krémet és a zselatinfixet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x37 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 927
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
464 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
receptverseny: Fűszeres sütemények receptverseny
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános piskótarolád

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

660
vaj 5 dkg
finomliszt 11 dkg
sütőpor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 1 dkg
tojás 6 db
cukor 17.5 dkg
1 csipet
banán 8 dkg
citromlé 1 tk
tej 1.75 dl
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
étkezési keményítő 2 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
zselatinfix 2 teáskanál
habtejszín 2.5 dl
banán 2 közepes db
étcsokoládé 10 dkg
cukor 5.5 dkg